Supa de legume si curry
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete de supe si ciorbe
Imi era dor de aromele mancarii indiene, e delicioasa si foarte aromata. Daca va place curry trebuie sa o incercati.
Ingrediente
1 ceapa
1/2 ardei
1 morcov mare
2 catei usturoi
1 dovlecel mic (150 gr)
200 gr porumb din conserva
1 kg cartofi
400 gr conopida (cam jumatate de capatana medie)
2 lingurite praf curry
1 lingurita sare
1 lingurita plina cu mustar
1 l supa de legume (sau 1 l apa + 2 cuburi knorr de legume)
200 ml apa
patrunjel
chili pudra (optional)
4 linguri ulei
- Se toaca ceapa, usturoiul si ardeiul. Morcovul se taie rondele. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi. Conopida se desface buchetele.
- In uleiul incins se pune ceapa, ardeiul si morcovii la calit. Cand se inmoaie ceapa se adauga curry, mustar, sare si usturoi. Se calesc inca 30 secunde.
- Se pun cartofii si conopida in oala si se toarna supa si apa peste. Se da focul la mediu si se fierbe cam 15-20 minute.
- Se aduga dovleceii si porumbul si se mai lasa 10 minute la fiert.
- Se pune jumatate din supa intr-un blender si se mixeaza. Crema se pune inapoi in oala, peste supa. Se amesteca.
- Se serveste cu patrunjel tocat si cu chili pudra daca doriti sa fie mai iute, deoarece supa e oricum picanta de la curry.
Calim legumele si condimentele
Fierbem supa
Facem piure jumatate din supa
Supa de legume si curry