Tacos cu pui
Retete aperitive Retete de mancaruri cu carne Retete din Mexic si Tex-Mex Retete cu carne de pui Retete simple
E o combinatie care satisface atat pofta barbatilor de a avea putina carne in mancare cat si ideea de legume proaspete pe care o avem noi femeile daca ne gandim putin la silueta ;)
Desi foile de tortilla prajite arata super bine, verdictul a fost in unanimitate: daca erau inlocuite cu o tortilla neprajita ar fi fost mult mai usor de controlat directia in care improasca sosul. In varianta asta, chiar daca e o mancare care se presupune ca se manaca din mana, asigurati-va ca aveti o farfurie prin preajma. ;)
Ingrediente
1 piept de pui (aprox 300 gr)
2 foi de dafin
1 lingurita piper boabe
1 ceapa
1/2 ardei rosu
2 lingurite condiment mexican
120 ml passata
1 portie guacamole
smantana
9 foi tortilla prajite (speciale pentru tacos)
2 linguri ulei
sare
Portii: 9
- Taiati pieptul de pui in doua ca sa fiarba mai repede, acoperiti-l cu apa, adaugati dafinul, 1/2 lingurita sare si piperul boabe si fierbeti cca 30 minute.
- Scoateti carnea din supa si retineti 1 cana supa. Desfaceti pieptul fasiute.
- Intr-o tigaie incingeti 2 linguri ulei, adaugati ceapa si ardeiul tocate marunt, putina sare si caliti pana se inmoaie, amestecand din cand in cand.
- Adaugati fasiutele de pui, passata, condimentul mexican si supa de pui. Sarati dupa gust si fierbeti cca 20 minute, pana scade bine de tot sosul.
- In acest timp preparati guacamole dupa reteta de aici.
- Asamblati tacos in momentul servirii: in fiecare foaie de tortilla prajita asezati cca 2 linguri din carnea de pui pregatita, apoi cca 2 linguri guacamole si la sfarsit 1, 2 lingurite smantana.
Calim legumele
Adaugam puiul, passata si supa
Puiul e gata
Pregatim guacamole
Foi tortilla prajite
Asamblam taco: punem puiul
Adaugam guacamole si smantana desupra