Taietei Singapore cu pui si legume

Retete asiatice Retete de mancaruri cu carne Retete cu ou Retete cu paste Retete cu carne de pui Retete fara gluten Retete simple

Inveseliti-va masa cu acest bol urias de taietei colorati si parfumati care si-au luat numele de la cosmopolitul oras-stat Singapore.

Ingrediente

100 gr taietei de orez subtiri (vermicelli)
300 gr piept de pui
2 oua
1 lingurita sos de soia (preferabil light, acesta nu coloreaza omleta)
1/2 ardei rosu gras
1/2 ardei verde gras
1 ceapa medie
1 morcov mic
50 gr pastai mange-tout
2 cepe verzi
5 lingurite curry pudra (Madras, dar daca cumva aveti preparat acest curry japonez puteti sa-l folositi)
3 linguri ulei
sare

Sos

3 linguri sos de soia
2 linguri sos de peste (Fish Sauce)

Portii: 3
Caloriei: 1008 cal in total
Proteina 108.8 in total

  1. Pregatiti toate ingredientele inainte sa incepeti prepararea in tigaie/wok:
    - taiati ardeii fasii subtiri, iar ceapa felii nu chiar asa subtiri;
    - separat taiati morcovul betisoare (julienne);
    - cantariti pastaile;
    - taiati ceapa verde rondele;
    - bateti ouale cu 1 lingurita sos de soia;
    - taiati pieptul de pui fasii subtiri, cat o imbucatura si il masati cu 1/2 lingura de ulei si 1 lingurita curry;
    - inmuiati taieteii in apa clocotita timp de 3-5 minute, pana sunt facuti dar nu terciuiti (cititi si instructiunile de pe pachet); dupa ce ii scurgeti, ii taieti in cateva locuri cu o foarfeca, vor fi mai usor de amestecat in wok
    - amestecati sosul de soia si cel de peste intr-o cescuta
  2. Incingeti bine wokul (sau o tigaie foarte larga; macar 30 cm).
  3. Adaugati 1 lingura de ulei si turnati ouale batute. Daca wokul e incins se vor umfla imediat pe margini; incepeti sa amestecati raid ca sa obtineti jumari de ou. Scoateti jumarile intr-un bol.
  4. Adaugati inca 1 lingura de ulei in wok si apoi puiul. Sotati rapid, amestecand mereu la foc mare, doar pana carnea isi schimba culoarea peste tot (cca 1 - 1.5 minute). Scoateti puiul peste oua.
  5. Adaugati apoi in wok morcovii si pastaile si sotati amestecand rapid timp de 1 minut.
  6. Daca wokul pare acum uscat, mai picurati 1/2 lingura de ulei. Adaugati apoi ardeii si ceapa si continuati sa sotati inca 1 minut, pana ceapa se inmoaie putin.
  7. Puneti ouale si puiul inapoi in wok, peste legume si adaugati restul de 4 lingurite de curry. Amestecati rapid, doar pana curry se amesteca bine.
  8. Adaugati taietii si continuati sa amestecati cu spor (puteti folosi 2 palete acum, e mai usor) pana vedeti ca se coloreaza omogen de la curry. In acel moment adaugati sosul si ceapa verde si continuati sa amestecati inca 30 secunde. Gustati de sare la final.
  9. Scoateti totul in bolul de servire si serviti cald.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...