Tarta cu branza si zmeura (Cheesecake)
Pana la urma va trebui sa fac si eu un tort sau sa recunosc public ca nu sunt capabila, dar anul asta am scapat cu acest cheesecake, un cadou de ziua tatalui meu.
Ingrediente
Blat
200 gr biscuiti
3 linguri zahar
3 linguri unt
lapte cat mai incape intr-o cescuta de 200 ml dupa ce s-a topit untul
Crema
5 pachete de philadelphia cream cheese(225 gr/pachet)
200 gr zahar
3 linguri faina
1 esenta vanilie
200 gr smintina
4 oua
1 cana zmeura(poate fi de la congelator sau proaspata)
4 kiwi
2 linguri zahar praf
- Biscuitii se faramiteaza fie in robot fie ii puneti intr-o punga si apoi ii loviti cu o sticla de plastic plina cu apa pana se sfarma.
- Ingredientele pentru blat se amesteca toate si se pun in tava rotund cu pereti detasabili(26 cm diametru) si apoi se pun la cuptor pentru 10 minute la 180C.
- Bateti cream cheese, zaharul, faina si vanilia cu mixerul; adaugati smintina si bateti in continuare; adaugati cate un ou pe rand si mixati bine dupa fiecare.
- Piureuri de fructe:
- miezul de kiwi se amesteca cu o lingura de zahar praf si 3 linguri din compozitia de crema si se face un piure
- zmeura se amesteca cu o lingura de zahar praf si 3 linguri din compozitia de crema si se face un piure - Peste blatul din tava se pune crema de branza apoi se pun piureurile de fructe, formand cercuri concentrice.
- Coaceti la 160C pentru 1 ora si 5 minute.
- Se lasa la rece pt 5 ore. Se scot peretii tavii si se feliaza.