Tocanita de ciuperci
Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
E o reteta a mamei mele cu ciuperci de padure primite tot de la ea.
Ingrediente
1 kg ciuperci de padure (hribi sau ghebe)
cateva fire de patrunjel
1 lingura faina
1 cana lapte
1 lingura smantana
sare, piper
ulei
- Ciupercile se taie felii si se pun la calit in cateva linguri de ulei, cu sare, piper si patrunjel tocat.
- Cand sunt facute ciupercile dizolvati faina intr-o cana cu lapte si turnati peste ciuperci. Amestecati rapid pana sosul se ingroasa, iar daca sosul e cam gros adaugati incet inca putin lapte.
- Adaugati smantana si mai lasati 1 minut la fiert. Serviti cald.
Calim ciupercile
Adaugam faina dizolvata in lapte
Tocanita de ciuperci