Biscuiti crapati cu lamaie

Ingrediente

100 gr unt la temperatura camerei (80% grasime)
120 gr zahar tos fin
1 ou
1 lamaie mai mica (coaja rasa si sucul cca 35 ml)  
250 gr faina alba (BL 55)
1/2 plic praf de copt (5 gr)
cateva linguri zahar tos
cateva linguri zahar pudra (poate fi vanilat)

Bucati: 15

  1. Cu mixerul se freaca untul cu zaharul timp de cateva minute.
  2. Se adauga oul si se mixeaza la viteza mai mare pana se incorporeaza.
  3. Se adauga coaja si sucul de lamaie si se mixeaza iar pana la incorporare.
  4. Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca de data asta cu o furculita pana toata faina e absorbita in aluat. Va rezulta un aluat ferm, care se poate modela usor fara a se lipi de mana.
  5. Din aluat se formeaza bile mai mari, cat o nuca, si se dau la frigider. Vor rezulta 14-15 bile. Se lasa la rece macar 30 minute.
  6. Se tavalesc bilele prima data prin zahar tos, apoi prin zahar pudra. Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
  7. Se coc la 180C timp de 15 minute. Sunt moi cand ii scoateti din cuptor dar se vor intari dupa racire. Se lasa sa se raceasca complet.
    * daca folositi oua din magazin e posibil ca biscuitii sa iasa mai palizi.

Untul frecat cu zahar si ou

Aluatul pentru biscuiti

Formam bile si le punem in frigider

Bilele date prin zahar

Biscuitii copti

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...