Biscuiti crapati cu lamaie
Ingrediente
100 gr unt la temperatura camerei (80% grasime)
120 gr zahar tos fin
1 ou
1 lamaie mai mica (coaja rasa si sucul cca 35 ml)
250 gr faina alba (BL 55)
1/2 plic praf de copt (5 gr)
cateva linguri zahar tos
cateva linguri zahar pudra (poate fi vanilat)
Bucati: 15
- Cu mixerul se freaca untul cu zaharul timp de cateva minute.
- Se adauga oul si se mixeaza la viteza mai mare pana se incorporeaza.
- Se adauga coaja si sucul de lamaie si se mixeaza iar pana la incorporare.
- Se adauga faina amestecata cu praful de copt si se amesteca de data asta cu o furculita pana toata faina e absorbita in aluat. Va rezulta un aluat ferm, care se poate modela usor fara a se lipi de mana.
- Din aluat se formeaza bile mai mari, cat o nuca, si se dau la frigider. Vor rezulta 14-15 bile. Se lasa la rece macar 30 minute.
- Se tavalesc bilele prima data prin zahar tos, apoi prin zahar pudra. Se aseaza in tava acoperita cu hartie de copt.
- Se coc la 180C timp de 15 minute. Sunt moi cand ii scoateti din cuptor dar se vor intari dupa racire. Se lasa sa se raceasca complet.
* daca folositi oua din magazin e posibil ca biscuitii sa iasa mai palizi.
Untul frecat cu zahar si ou
Aluatul pentru biscuiti
Formam bile si le punem in frigider
Bilele date prin zahar
Biscuitii copti