Biscuiti cu piper
Retete din Croatia Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple
Alaltaieri parca a fost Craciunul in casa noastra. Afara era frig de a pornit centrala si mirosea a nuca prajita si scortisoara in toata casa. Daca fierbeam un litru de vin ma puteam pune in fata ferestrei sa astept sa ninga.
Biscuitii sunt preparati dupa o reteta traditionala croata, se numesc paprenjak, adica biscuiti cu piper si se prepara in special in perioada sarbatorilor de iarna.
Ingrediente
60 gr unt
1 lingurita cu varf untura
250 gr faina
110 gr nuca macinata
60 gr zahar
60 ml miere de albine
1 ou
2 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
2 cuisoare
1 varf bun lingurita piper
Bucati: 22
- Se freaca bine untul cu untura pana se fac spuma, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta cu mana pana aluatul se desprinde de pe degete.
- Se da forma de rulou, se invarte in folie de plastic si se da la frigider pentru 1-2 ore.
- Se taie ruloul felii de 0.5 cm grosime si se coc pe hartie de copt, la 200C pentru 20 minute (dupa 10 minute se intorc).
- Se pastreaza in pungi de hartie sau cutii inchise, rezista mult timp. Sunt mai buni dupa 1-2 zile, se fragezesc.
Aluat
Rulou