Biscuiti cu piper

Retete din Croatia Retete desert Retete de Craciun Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru copii Retete simple

Alaltaieri parca a fost Craciunul in casa noastra. Afara era frig de a pornit centrala si mirosea a nuca prajita si scortisoara in toata casa. Daca fierbeam un litru de vin ma puteam pune in fata ferestrei sa astept sa ninga.

Biscuitii sunt preparati dupa o reteta traditionala croata, se numesc paprenjak, adica biscuiti cu piper si se prepara in special in perioada sarbatorilor de iarna.

Ingrediente

60 gr unt
1 lingurita cu varf untura
250 gr faina
110 gr nuca macinata
60 gr zahar
60 ml miere de albine
1 ou
2 lingurite scortisoara
1 lingurita nucsoara
2 cuisoare
1 varf bun lingurita piper

Bucati: 22

  1. Se freaca bine untul cu untura pana se fac spuma, apoi se adauga restul ingredientelor si se framanta cu mana pana aluatul se desprinde de pe degete.
  2. Se da forma de rulou, se invarte in folie de plastic si se da la frigider pentru 1-2 ore.
  3. Se taie ruloul felii de 0.5 cm grosime si se coc pe hartie de copt, la 200C pentru 20 minute (dupa 10 minute se intorc).
  4. Se pastreaza in pungi de hartie sau cutii inchise, rezista mult timp. Sunt mai buni dupa 1-2 zile, se fragezesc.

Aluat

Rulou

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...