Branza de casa din iaurt de capra
Retete cu branza Retete lact-ovo-vegetariene
Labneh de capra: o branzica light facuta din iaurt de capra, cremoasa si tartinabila, cu gust delicat. E buna servita cat mai simplu, doar cu ulei de masline, ceapa verde si za'atar sau cu rosii, oregano si masline verzi pe o felie de Wasa.
Ingrediente
1 l iaurt de capra
1/2 lingurita sare
2 lingurite suc de lamaie
Portii: aprox 200 gr branza
- Se amesteca iaurtul cu sarea si sucul de lamaie si se toarna intr-un vas mai mic termorezistent.
- Se da la cuptor la 190C timp de 15 minute.
- Puneti o sita tapetata cu strat triplu de tifon pe o craticioara. Se toarna continutul vasului in sita si se lasa la scurs pana se racoreste.
- Dupa aceea se aduna tifonul peste branza inca umeda si se aseaza deasupra o farfurioara care sa preseze branza. Se da la frigider si se lasa la scurs minim 4 ore, dar ideal pana a doua zi.
- Veti obtine o branza cremoasa, similara cu un cream cheese.
Branza scursa cateva ore
Comentarii (0)
Fii primul care adauga un comentariu.
Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email