Branza de casa din iaurt de capra

Retete cu branza Retete lact-ovo-vegetariene

Labneh de capra: o branzica light facuta din iaurt de capra, cremoasa si tartinabila, cu gust delicat. E buna servita cat mai simplu, doar cu ulei de masline, ceapa verde si za'atar sau cu rosii, oregano si masline verzi pe o felie de Wasa.

Ingrediente

1 l iaurt de capra
1/2 lingurita sare
2 lingurite suc de lamaie

Portii: aprox 200 gr branza

 

  1. Se amesteca iaurtul cu sarea si sucul de lamaie si se toarna intr-un vas mai mic termorezistent.
  2. Se da la cuptor la 190C timp de 15 minute.
  3. Puneti o sita tapetata cu strat triplu de tifon pe o craticioara. Se toarna continutul vasului in sita si se lasa la scurs pana se racoreste.
  4. Dupa aceea se aduna tifonul peste branza inca umeda si se aseaza deasupra o farfurioara care sa preseze branza. Se da la frigider si se lasa la scurs minim 4 ore, dar ideal pana a doua zi.
  5. Veti obtine o branza cremoasa, similara cu un cream cheese.

Branza scursa cateva ore

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...