Branza de casa din iaurt de capra
Retete cu branza Retete lact-ovo-vegetariene
Labneh de capra: o branzica light facuta din iaurt de capra, cremoasa si tartinabila, cu gust delicat. E buna servita cat mai simplu, doar cu ulei de masline, ceapa verde si za'atar sau cu rosii, oregano si masline verzi pe o felie de Wasa.
Ingrediente
1 l iaurt de capra
1/2 lingurita sare
2 lingurite suc de lamaie
Portii: aprox 200 gr branza
- Se amesteca iaurtul cu sarea si sucul de lamaie si se toarna intr-un vas mai mic termorezistent.
- Se da la cuptor la 190C timp de 15 minute.
- Puneti o sita tapetata cu strat triplu de tifon pe o craticioara. Se toarna continutul vasului in sita si se lasa la scurs pana se racoreste.
- Dupa aceea se aduna tifonul peste branza inca umeda si se aseaza deasupra o farfurioara care sa preseze branza. Se da la frigider si se lasa la scurs minim 4 ore, dar ideal pana a doua zi.
- Veti obtine o branza cremoasa, similara cu un cream cheese.
Branza scursa cateva ore