Chec cu somon afumat
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun Retete la cuptor
Chec aperitiv cu somon afumat, cascaval, marar si o usoara aroma de nuca. =P~
Ingrediente
6 oua
360 gr faina alba
1 pliculet praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru macinat
200 gr smantana acra
12 linguri ulei floarea soarelui + 4 lingura ulei nuca
200 gr somon afumat
150 gr cascaval razuit (poate fi afumat)
1/2 legatura marar
1 lingura cu varf parmezan razuit
1 cub unt + 2 linguri faina (pentru tava)
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
- Bateti bine ouale cu mixerul pana devin spumoase (cca 2 minute).
- Adaugati faina, sarea, piperul si praful de copt (cernute impreuna in prealabil) si continuati sa mixati 30 secunde.
- Adaugati smantana si uleiul si mixati iar 1 minut.
- Adaugati somonul taiat cubulete, cascavalul razuit si mararul tocat, de data asta amestecand cu lingura.
- Ungeti cu unt o tava de chec (12cm x 30cm) si tapetati-o cu faina. Turnati alatul in ea si nivelati-l. Presarati deasupra parmezanul.
* eu am facut doar 1/2 de portie si am folosit tava de 12x30 cm, astfel checul din poza nu este asa inalt cum iese din intreaga portie; timpul de coacere pentru 1/2 de portie a fost de 35 minute - Dati la cuptor la 180C pentru cca 1 ora. Faceti un test cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca e gata.
- Lasati checul sa se raceasca si scoateti-l din tava.
Chec cu somon afumat
Comentarii (10)
MariAna acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 15:50
Suna bina ca aperitiv. Sunt curioasa ce gust are, asa ca voi incerca sa fac si reteta asta, cat de curand.Ioana acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 15:54
e foarte bun si pufos. dar fa-i un test pana la sarbatori.Simona acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 21:46
Uleiul de nuca e obligatoriu ? Tu de unde l-ai luat ?Ioana acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 22:04
nu e obligatoriu. dar acest chec se face si cu nuca, doar ca mi-am dorit ceva mai subtil si asa am ajuns la folosirea uleiului de nuca.uleiul l-am luat de la magazinul cu produse naturiste. dar daca nu ma insel am vazut si la carrefour (huile de noix parca scrie pe sticla)
Simona acum 12 ani - 8 Decembrie 2011 22:31
Am inteles, multumesc.Craciun Ana acum 11 ani - 7 Februarie 2013 22:18
Te-am descoperit, din intamplare, cateva zile in urma si de atunci nu e zi in care sa nu intru si sa mi delectez privirea cu minunatiile de aici:) Prima reteta incerca a fost aceasta, imi place la nebunie somonul si am zis ca trebuie sa incerc, a iesit un deliciu:)Voiam doar sa-ti spun ca e de admirat tot ceea ce faci si impartasesti cu toata lumea..:)
Ioana acum 11 ani - 8 Februarie 2013 09:50
bine ai venit Ana. multumesc mult, ma bucur ca te simti bine pe siteul meu :)Alice acum 8 ani - 11 Martie 2016 18:28
tocmai l-am facut, e mortal!!! am pus 1/2 cantitate in tava, ca nu stiam ce gust o sa aiba :). e delicios!!! sigur il fac si de Paste, prea e bun si aspectuos.Melania acum un an - 24 Septembrie 2023 17:36
O minunatie! Apreciez foarte mult faptul ca urmarind exact reteta, cantitatile si timpii de preparare, nu ai cum sa dai gres ? Multumim mult pentru reteta! PupiciIoana acum un an - 25 Septembrie 2023 11:46
Melania, ma bucur sa citesc mesajul tau! Asta incerc de fiecare data, sa fie usor de urmarit si sa le detaliez astfel incat sa iasa cat se poate de bine retetele.Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email