Chec in doua culori

Retete desert Retete pentru Mic Dejun Retete de Pasti Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene

Reteta Chec in doua culori

Chec clasic in doua culori ca sa ne inveseleasca dimineata.

Ingrediente

4 oua
250 gr zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml lapte
250 ml ulei
350 gr faina alba
1/2 plic praf de copt
1/2 portocala (sau lamaie)
1 lingura cu varf cacao
50 gr ciocolata neagra
1 lingurita cafea solubila (ness)
1-2 linguri rom

  1. Cu mixerul, se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se dizolva complet.
  2. Continuati sa mixati si adaugati coaja de portocala rasa, laptele si apoi uleiul.
  3. Cerneti faina cu praful de copt si adaugati-l in aluat, mixand incet la inceput.
  4. Puneti aluatul intr-o cana gradata (am obtinut 1.2 l aluat). Impartiti-l egal in doua vase (cate 600 ml in fiecare).
  5. Aluatul dintr-un vas ramane asa alb. In celalalt aluat adaugati cacaoa, ciocolata topita in prealabil pe abur si cafeaua dizolvata in rom. Amestecati pana se omogenizeaza.
    * daca nu aveti ciocolata puteti pune doar 2 linguri de cacao pentru aluatul negru
  6. Ungeti o tava rotunda (23 cm diametru) cu ulei sau unt si tapetati-o cu faina.
    * eu am folosit tava de 20 cm diametru si mi-a ramas aluat pe care l-am copt in forme de muffins
  7. Puneti in centrul tavii 3 linguri aluat alb. Apoi in centrul aluatului alb 3 linguri aluat negru. Continuati sa puneti aluatul in acest mod pana terminati aluatul alb. Veti obtine cercuri concentrice care se vor subtia cu cat adaugati mai mult aluat.
  8. Dati tava la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca e gata il scoateti.
  9. Lasati sa se racoreasca apoi il feliati in 8.

Aluatul alb

Aluatul alb

Aluatul negru

Aluatul negru

Punem aluatul in cercuri concentrice

Punem aluatul in cercuri concentrice

Aluatul in tava

Aluatul in tava

Checul copt

Checul copt

Comentarii (34)

 

Ultimele comentarii

Gabriela  acum 12 ani - 28 August 2012 11:50  

Ioana draga,

Ti-am trimis pe e-mail o poza , pe site nu mai pot posta :) .
Ca o completare , urmatoarea tura o sa adaug esenta si nuci. ;)
Mi-am mai gasit aseara 2-3 retete interesante pentru chec.Te tin la curent. :)

Spor in activitati si numai bine.

 

Solomon Roxna  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 09:36  

O intrebare : Pot pune in prajituri in loc de o lingurita de amoniac o lingurita de praf de copt. Am o reteta de conuri, un fel de aluat pus pe un con si tavalit in nuca macinata care dupa coacere se umple cu crema. Caut de 2 saptamani amoniac si nu gasesc. Sper sa imi dati un raspuns sa ma apuc de treaba. O zi buna
 

Ioana  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 09:40  

eu nu folosesc amoniac deloc si daca in vechile retete ale mamei se cere amoniac pun intotdeauna praf de copt. deci raspunsul este da :)
 

Solomon Roxna  acum 12 ani - 7 Septembrie 2012 09:42  

Multumesc din suflet :D
 

oana   acum 11 ani - 25 Februarie 2013 17:49  

Arata foarte bine.am sa-l incerc si eu.
 

elena  acum 11 ani - 15 Martie 2013 19:26  

eu stiu o reteta de chec mult mai simplu si este foarte gustos voi folosi modelol tao cu cercuri miine ms de pont =P~ ;)
 

Alex C.  acum 10 ani - 16 Iunie 2014 18:59  

ai putea sa pui aluatul cu posul ca sa iasa mai bine cercurile
;) =P~
 

Ana  acum 6 ani - 1 Decembrie 2017 14:14  

Salut Ioana. Multumesc (si) pentru aceasta reteta. Este cel mai gustos si echilibrat chec pe care l-am mancat pana acum. Unde mai pui ca este si frumos :)
Orice reteta de-a ta am incercat, si nu au fost putine, a fost minunata. Felicitari si multumesc :)
 

Ioana  acum 6 ani - 4 Decembrie 2017 11:13  

Iti multumesc si eu Ana pentru feedback! Ma bucur ca ti-a placut asa mult acest chec. Poate il incerci si pe cel cu afine.
 

Ana  acum 6 ani - 4 Decembrie 2017 12:46  

Cu siguranta il incerc si pe acela pentru ca mi-a facut demult cu ochiul. Checul este, cred, cel mai versatil desert pentru ca merge si la micul dejun, si ca pachetel pentru serviciu, si langa o cana cu ceai.
Oricum, orice reteta incerc de la tine nu am nici o emotie pentru ca stiu sigur ca va iesi ceva cel putin foarte bun, daca nu extraordinar.
Poate parea ca scriu cam...elogios, dar asa imi iau revansa pentru toate retetele incercate la care nu am revenit cu feedback :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...