Chec cu somon afumat
Retete aperitive Retete cu peste si fructe de mare Retete de Craciun Retete la cuptor
Chec aperitiv cu somon afumat, cascaval, marar si o usoara aroma de nuca. =P~
Ingrediente
6 oua
360 gr faina alba
1 pliculet praf de copt
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru macinat
200 gr smantana acra
12 linguri ulei floarea soarelui + 4 lingura ulei nuca
200 gr somon afumat
150 gr cascaval razuit (poate fi afumat)
1/2 legatura marar
1 lingura cu varf parmezan razuit
1 cub unt + 2 linguri faina (pentru tava)
Timp de preparare: 1 ora si 15 minute
- Bateti bine ouale cu mixerul pana devin spumoase (cca 2 minute).
- Adaugati faina, sarea, piperul si praful de copt (cernute impreuna in prealabil) si continuati sa mixati 30 secunde.
- Adaugati smantana si uleiul si mixati iar 1 minut.
- Adaugati somonul taiat cubulete, cascavalul razuit si mararul tocat, de data asta amestecand cu lingura.
- Ungeti cu unt o tava de chec (12cm x 30cm) si tapetati-o cu faina. Turnati alatul in ea si nivelati-l. Presarati deasupra parmezanul.
* eu am facut doar 1/2 de portie si am folosit tava de 12x30 cm, astfel checul din poza nu este asa inalt cum iese din intreaga portie; timpul de coacere pentru 1/2 de portie a fost de 35 minute - Dati la cuptor la 180C pentru cca 1 ora. Faceti un test cu scobitoarea ca sa fiti siguri ca e gata.
- Lasati checul sa se raceasca si scoateti-l din tava.
Chec cu somon afumat