Chec in doua culori
Retete desert Retete pentru Mic Dejun Retete de Pasti Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene
Chec clasic in doua culori ca sa ne inveseleasca dimineata.
Ingrediente
4 oua
250 gr zahar
1 plic zahar vanilat
250 ml lapte
250 ml ulei
350 gr faina alba
1/2 plic praf de copt
1/2 portocala (sau lamaie)
1 lingura cu varf cacao
50 gr ciocolata neagra
1 lingurita cafea solubila (ness)
1-2 linguri rom
- Cu mixerul, se bat ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se dizolva complet.
- Continuati sa mixati si adaugati coaja de portocala rasa, laptele si apoi uleiul.
- Cerneti faina cu praful de copt si adaugati-l in aluat, mixand incet la inceput.
- Puneti aluatul intr-o cana gradata (am obtinut 1.2 l aluat). Impartiti-l egal in doua vase (cate 600 ml in fiecare).
- Aluatul dintr-un vas ramane asa alb. In celalalt aluat adaugati cacaoa, ciocolata topita in prealabil pe abur si cafeaua dizolvata in rom. Amestecati pana se omogenizeaza.
* daca nu aveti ciocolata puteti pune doar 2 linguri de cacao pentru aluatul negru - Ungeti o tava rotunda (23 cm diametru) cu ulei sau unt si tapetati-o cu faina.
* eu am folosit tava de 20 cm diametru si mi-a ramas aluat pe care l-am copt in forme de muffins - Puneti in centrul tavii 3 linguri aluat alb. Apoi in centrul aluatului alb 3 linguri aluat negru. Continuati sa puneti aluatul in acest mod pana terminati aluatul alb. Veti obtine cercuri concentrice care se vor subtia cu cat adaugati mai mult aluat.
- Dati tava la cuptor, la 180C pentru 50 minute. Faceti testul cu scobitoarea si daca e gata il scoateti.
- Lasati sa se racoreasca apoi il feliati in 8.
Aluatul alb
Aluatul negru
Punem aluatul in cercuri concentrice
Aluatul in tava
Checul copt