Chec
Retete desert Retete pentru Mic Dejun
Chec simplu, cu aroma racoritoare de cardamom. Este pufos si nu se sfarma la taiere.
Ingrediente
300 gr faina alba
250 gr zahar
2 lingurite rase praf copt
1 lingurita rasa cardamom verde macinat
1 varf cutit sare
3 oua
200 gr smantana (acra)
100 gr frisca nebatuta
50-100 gr nuca
1 bucatica unt (pentru tava)
3-4 biscuiti (pentru tava)
- Ungeti o tava de chec (12cm x 30cm) cu unt si apoi tapetati interiorul cu biscuiti macinati fin (in masina de cafea).
- Intr-o tigaie (fara grasime) prajiti nucile cam 5 minute la foc mediu. Le rasturnati pe un prosop si cand se racoresc le frecati intre palme sa cada coaja de pe ele. Apoi le sfaramati in bucatele mici.
- Amestecati faina cu zaharul, cardamomul, praful de copt si sarea.
* e preferabil sa folositi cardamom boabe macinate pe loc in masina de cafea, va avea un gust mai intens; dar in lipsa puteti folosi si cardamom cumparat gata macinat - Adaugati ouale , frisca si smantana si mixati (cu mixerul sau robotul) pana obtineti un aluat omogen. Adaugati nucile si amestecati usor, de data asta cu o lingura, nu cu robotul.
- Turnati aluatul in tava pregatita.
- Dati la cuptor la 180C pentru 1 ora. Lasati sa se raceasca, apoi il scoateti din tava. Se pastreaza intr-o punga.
Tava tapetata
Nuca prajita
Aluat chec