Chiftelute cu cartofi in sos de rosii
Retete cu cartofi Retete de mancaruri cu carne Retete turcesti
Ah, daca v-as putea trimite si mirosul acestei oale impreuna cu poza!
Chiftelutele sunt super usoare si pufoase datorita adaosului de orez fiert in compozitie. Daca va place, aceasta tehnica o veti putea folosi si la alte chiftele.
Ingrediente
150 ml sos de rosii in stil grecesc
500 gr cartofi (pentru salata sau piure)
150 ml supa de pui
Chiftele
250 gr carne tocata de vita/vitel
1 ou mic
25 gr orez
1 ceapa foarte mica (cca 30 gr)
2 catei usturoi mici
5 fire patrunjel
1/4 lingurita chimion (cumin) macinat
1 lingurita boia dulce
sare, piper negru
2 linguri faina
2-3 linguri ulei
Portii: 3
- Pentru umplutura se fierbe orezul bine, sa fie moale. Se pune orezul cu ceapa si usturoiul intr-un robot si se mixeaza pana devine pasta. Daca nu aveti robot, dati ceapa pe razatoare, striviti usturoiul si striviti orezul cu o furculita. Adaugati pasta peste carnea tocata. Adaugati condimentele (chimion, boia, sare si piper dupa gust), patrunjelul tocat fin si oul. Amestecati pana la omogenizare. Amestecul se poate pastra la frigider pana e nevoie de el.
- Cu mainile umede se formeaza chiftelute lunguiete (vor iesi cam 12-14 chiftelute). Se trec chiftelultele prin faina si se scutura bine excesul.
- Intr-o tigaie larga se incinge uleiul si se prajesc rapid chiftelutele pe ambele parti (doar cat sa se rumeneasca un pic, nu trebuie sa se faca de tot). In functie de carnea tocata pe care ati folosit-o, daca in tigaie chiftelutele au lasat prea multa grasime o puteti scoate, lasand doar 2 linguri.
- Se adauga printre chiftele cartofii curatati si taiati in 6 pe lungime.
- Se adauga sosul de rosii, supa de pui si 100 ml apa. Se aduce la fierbere.
- Se fierbe cu capac, la foc mic, timp de 20-25 minute (pana cartofii sunt facuti).
- Se serveste cu orez si presarat cu patrunjel.
Aluat chiftele
Chiftele date prin faina
Chiftele prajite
Adaugam sosul si supa