Chiftelute de dovlecei si feta
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Chiftelute usoare, nu absorb grasime deloc si sunt foarte foarte aromate. Crocante la exterior si cremoase in interior de la branza feta. Ce sa va mai zic de ele... ca le-am pregatit ca si garnitura la bere ;) , ca au disparut intr-o clipita de pe farfurie si ca pe langa bere mai puteti pregati o portie de tzatziki langa ele.
Ingrediente
500 gr dovlecei
150 gr branza feta
cateva fire de marar
cateva fire de patrunjel
2 cepe verzi
2 catei usturoi
1 ou
piper
2-3 linguri pesmet
1 lingura faina
ulei pentru prajit
Bucati: 17
- Dovleceii ii curatati si ii dati pe razatoarea mare. Nu razuiti zona cu seminte din centru. Ii scurgeti bine strangandu-i in pumn sau intr-un tifon. Repetati operatia de cateva ori fiindca va iesi multa apa din ei.
- Adaugati peste dovleceii scursi feta, ceapa, mararul si patrunjelul tocate foarte marunt si usturoiul strivit. Condimentati cu putin piper. Amestecati totul cu o furculita astfel incat feta sa se striveasca si totul sa se omogenizeze bine.
- Bateti oul bine si adaugati peste compozitia de chiftele doar jumatate din el. Amestecati si apoi adaugati pesmetul si faina, cate o lingura pe rand pana vedeti ca puteti face bile din amestec.
- Modelati bile din compozitia de chiftele.
* puteti pastra chiftelele la frigider pana doriti sa le prajiti - Incingeti mult ulei si prajiti chiftelutele pana sunt rumene. Nu va dura mult, vreo 1-2 minute, deci supravegheati tigaia.
- Scoateti pe servetele de hartie sa se absoarba excesul de grasime. Serviti cat sunt calde.
Dovlecei cu fata, verdeturi si ou
Adaugam pesmet si faina
Modelam chiftelute
Prajim chiftelutele
Chiftelute de dovlecei si feta