Chiftelute de somon
Retete aperitive Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare
Chiftelute de somon in stil japonez, servite cu broccoli fiert pe abur, wasabi si un sos de soia. Puteti pune alaturi si cateva linguri de orez preparat in stil japonez.
Ingrediente
350 gr somon (file, curatat de piele si oase)
10 gr ghimbir
1 lingura ceapa verde mica taiata rondele (chives)
1 lingura patrunjel tocat fin
1 lime
putina pasta wasabi (cat doua boabe de mazare)
1 albus de ou
20 gr amidon
Sos
4 linguri sos de soia
3-4 linguri suc de lime (de la 1 lime)
1 lingurita zahar brun
Bucati: 8
- Se taie somonul felii subtiri si cu un cutit cu lama lata se toaca marunt de tot (la fel cum tocati vinetele pentru salata). Fiind un peste gras e untos si se toaca foarte usor.
- Se toaca ceapa verde si patrunjelul. Se da pe razatoarea mica ghimbirul (sa obtineti o pasta). Se da coaja de lime pe razatoarea mica.
- Intr-un bol se amesteca somonul tocat cu toate cele pregatite la pasul 2 si cu pasta wasabi. Se pune si putina sare si piper negru macinat.
- Se adauga albusul si se amesteca pana e omogen.
- Se adauga amidonul si se amesteca pana nu se mai vede amidonul.
- Se imparte compozitia in 8 parti. Se modeleaza cu mainile umede sub forma de chifteluta un pic aplatizata.
* daca doriti puteti trece acum chiftelutele prin pesmet japonez (panko) pentru a fi un pic mai crocante - Se incinge foarte putin ulei (ca pentru clatite) intr-o tigaie antiaderenta. Se da focul la mediu spre mic. Se pun chiftelutele in tigaie si se prajesc putin peste 1 minut (mai exact le-am tinut 1 min 20 sec) pe fiecare parte. Imediat ce le-ati pus apasati-le usor cu o furculita in centru, au tendinta sa se umfle acolo.
- Scoateti-le pe servetele de hartie.
- Pentru sos se amesteca ingredientele pana se topeste zaharul.
- Se servesc caldute cu sos si pasta wasabi. Se pot reincalzi in cuptor.
Somon tocat
Compozitia pentru chiftele
Formam chifteaua in palmele umede
Prajim pe o parte si apasam in centru
Prajim pe a doua parte