Crema de rubarba
Retete desert Retete cu fructe Retete cu ou Retete lact-ovo-vegetariene Retete pentru Valentine's Day si Dragobete
Daca iubiti crema de lamaie atunci veti adora noua mea crema. Este la fel de acrisoara si cremoasa, dar cu aroma inconfundabila a rubarbei. Culoarea naturala poate varia de la galben la roz-pal, in functie de culoarea rubarbei. Daca nu va multumeste aceasta culoare, puteti folosi putin colorant alimentar rosu. Eu am pus putin din colorantul pe care-l folosesc la macarons.
Ingrediente
200 gr rubarba
80 gr zahar
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1 lingura suc de lamaie
1 ou
1 galbenus de ou
50 gr unt rece
1 varf cutit colorant alimentar pudra rosu (optional)
Portii: 250 ml
- Rubarba se taie bucatele si se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul, sucul, coaja de lamaie si 50 ml apa. Se aduce la fierbere la foc mic si se fierbe pana rubarba e moale (cca 10-15 minute). Se lasa sa se racoreasca.
- Se pune intr-un robot/blender si se mixeaza bine pana aveti un piure fin. Daca robotul vostru nu reuseste sa mixeze bine, puteti trece piureul printr-o sita fina.
- Se adauga oul si galbenusul. Se mixeaza.
- Se pune compozitia obtinuta intr-un bol si se aseza pe abur (pe oala in care fierbe apa; dar aveti grija ca fundul bolului sa nu atinga apa). Se amesteca rar cu telul pana crema se ingroasa (cca 10 minute).
- Se muta crema inapoi in robotul curat. Se lasa sa se racoreasca 3-4 minute. Acum daca nu va place culoarea puteti adauga putin colorant rosu.
- Se adauga untul taiat cubulete in transe, in timp de robotul merge. Cand ati terminat de adaugat tot untul, lasati robotul sa mai mearga inca 30 secunde, astfel incat crema sa se aereze.
- Turnati crema intr-un borcan. Dati la frigider sa se raceasca complet. In acest timp se va ingrosa.
Rubarba fiarta
Pasta de rubarba
Adaugam ouale
Pe abur
Adaugam colorant si untul