Creveti in sos dulce-iute

Retete asiatice Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide

Pentru iubitorii de creveti si mancaruri asiatice. Se asambleaza foarte repede. Insa trebuie sa aveti toate ingredientele pregatite si cantarite dinainte.

Ingrediente

400 gr creveti decorticati
1 lingura pasta de ghimbir si usturoi
1 ceapa mica
1 ardei iute rosu
50 ml sos dulce-iute
50 ml passata
1 lingura sos de peste (fish sauce)
1/2 lime
1 lingurita amidon
1 ou
2 linguri ulei
sare

  1. Se incinge uleiul bine. Se caleste rapid pasta de ghimbir si usturoi, doar cateva secunde, pana simtiti ca miroase.
  2. Se adauga ceapa si ardeiul iute tocate cat puteti de marunt. Se lasa sa se inmoaie.
  3. Se adauga crevetii si se calesc cam 2 minute.
  4. Se adauga sosul dulce-iute, passata, sosul de peste si sucul de la lime. Se adauga inca 1/2 pahar de apa in care ati dizolvat amidonul. Se fierbe totul cam 2 minute, pana sosul se ingroasa un pic.
  5. Se bate bine oul cu 1 lingura de apa si se toarna in fir subtire peste toata suprafata sosului. Se amesteca apoi repede, ca sa obtineti zdrente de ou.
  6. Se drege mancarea de sare.
  7. Se serveste cu orez fiert cu sare si putin turmenic pentru culoare.

Calim ceapa si ardeiul iute

Prajim crevetii

Adaugam ingredientele pentru sos

Zdrente din ou

Creveti in sos dulce-iute

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...