Curry de porc
Bucataria indiana Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de porc Retete simple
Reteta este o combinatie intre o reteta din secretele bucatariei si una luata de pe net. Se serveste cu orez.
Ingrediente
500 gr carne porc taiata feliute lungi
3 morcovi micuti taiati betigase(eu am folosit aparatul de curatat legume ca sa iasa mai frumos)
1/2 ardei rosu+1/2 ardei verde taiati pe lung
3 cartofi taiati cuburi(aprox. 300 gr)
2 linguri sos soia
400 ml supa legume
1 lingura curry
sare, chilli
Portii: 3
- Carnea de porc se pune intr-o tigaie mai larga(wok) la prajit cu 4 linguri ulei, pana isi schimba culoarea.
- Se adauga legumele si se prajesc inca vreo 10 minute pana se inmoaie putin ardeiul si morcovul. Amestecati des.
- Adaugati apoi condimentele(curry, chilli si sos de soia), amestecati bine si mai prajiti cam 1 minut. Potriviti de sare doar la sfarsit fiindca si supa si sosul de soia sunt sarate!!!
- Turnati supa de legume calda si lasati sa fiarba acoperit pana carnea si cartofii sunt facuti(cam 25 min la foc mare).
- Daca ramane mult sos puteti sa mai lasati cateva minute la fiert fara capac.