Falafel
Ingrediente
200 gr naut
2 felii franzela (fara coaja)
1 lingura rasa faina
1 ceapa medie
2-3 catei usturoi
1 legaturica patrunjel
1 lingurita rasa coriandru boabe macinat
1 varf lingurita chimion (cumin) macinat
1/2 lingurita piper
1/2 lingurita turmenic (sau 1/2 lingurita boia dulce)
chili (dupa gust; cca 4-5 rasnite)
1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
1 lingura seminte susan (optional)
sare
ulei pentru prajit
Bucati: 30
- Se pune multa apa peste naut si se lasa la inmuiat peste noapte (sau macar 4 ore).
- Se scurge nautul de apa si se mixeaza bine in robotel.
- Se adauga faina, painea sfaramata, ceapa, usturoiul si patrunjelul tocate fin. Se adauga restul condimentelor si se mixeaza iar pana se vede pe fundul vasului robotelului ca devine pastroasa compozitia.
- Se da compozitia la frigider pentru 1 ora.
- Se modeleaza bile mici din compozitie.
- Se incinge bine uleiul intr-o tigaie adanca (se verifica sa fie uleiul incins presarand putina faina si daca sfaraie e ok). Se da focul la mic si apoi se pun pun chiftelutele in baia de ulei si se prajesc pana devin aurii pe deasupra, cca 5 minute.
Compozitia pentru chiftelute de naut
Modelam chiftelutele
Prajim in ulei