Fasole in sos chili
Retete garnituri Retete cu legume Retete din Mexic si Tex-Mex Retete ieftine
Fasolica in stil mexican! Se poate servi ca atare, langa o bucata de ciolan afumat pregatit la cuptor sau o puteti folosi ca baza la alte mancaruri cu specific mexican sau tex-mex. Maine va arat reteta mea preferata, foarte simpla cu aceasta fasole in sos chili.
Rezultatul este doar mediu picant, daca insa o doriti extra picanta cresteti cantitatea de condiment mexican.
Ingrediente
500 gr fasole uscata (preferabil rosie sau pestrita)
3 ardei copti (1 ardei gras rosu+2 kapia am folosit eu)
2 rosii din conserva
1 ceapa mare
2 catei usturoi
1 lingura cu varf+1 lingurita condiment mexican
2 linguri untura de porc
1 lingurita sare
- Fasolea se pune la inmuiat in multa apa peste noapte.
- Se topeste untura si cand e incinsa se adauga ceapa tocata marunt pana se inmoaie. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut.
- Se pun intr-un blender ceapa si usturoiul, ardeii copti (curatati de coaja), rosiile (si 2 linguri din sucul din conserva), condimentul mexican si 1 cana apa. Se mixeaza totul bine si se pune la loc in oala.
- Se adauga fasolea scursa si inca 6 cani de apa si se lasa la fiert la foc mic (cu capacul pus pe jumatate) cam 2 ore, pana fasolea e complet fiarta si apa a scazut destul de mult, devenind un sosulet. Sarea se adauga doar dupa 1 ora de fiert.
* daca fasolea mai are nevoie de timp (peste cele 2 ore) ca sa fie complet fiarta, adaugati cate o jumatate de cana de apa fierbinte la fiecare jumate de ora de fiert in plus.
Fasole in sos chili
Fasole in sos chili