Fasole proaspata in sos de rosii
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete fara gluten
Ieri nu m-am putut hotara ce sa gatesc, asa ca am supus la vot. A castigat aceasta "fasolea marocana" (Loubia). Alternativele erau naut sau ficatei (voi ce-ati fi ales?). Lucky me, fasolea proaspata era cea mai simpla si rapida dintre propuneri. Si aveam toate ingredientele acasa. Parca am desfacut conserva de fasole si am incalzit-o in tagine :p
Ingrediente
500 gr fasole proaspata (alba)
1 ceapa medie
3 catei usturoi
2 rosii coapte (cca 350 gr)
1 lingurita ras el hanout (sau curry madras)
1/4 lingurita boia afumata
3/4 lingurita boia dulce
1/4 lingurita fulgi de chili
sare, piper negru
Portii: 2-3
- In uleiul incins se caleste ceapa tocata marunt pana se inmoaie.
- Rosiile se cresteaza in X, se oparesc si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete mici.
- Se adauga ras el hanout, boaiau,chili, se rasneste putin piper negru. Se adauga si rosiile. Se lasa sa fiarba sosul pana sucul de pe rosii scade un pic (cca 10 minute).
* cand va plictisiti de ras el hanout, puteti sa-i dati aroma indiana folosind pudra curry in loc; in acest caz nu mai adaugati boiaua afumata - Se adauga fasolea, 250 ml apa si sare. Se aduce la fierbere. Se fierbe la foc mediu spre mic, cu capacul pus pana fasolea e complet fiarta (cca 35-40 minute).
- Se lasa sa se racoreasca cu capacul pus. Se serveste calda.