Mancarica de fasole proaspata
Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete de post Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Reteta am vazut-o la televizor, intr-un reportaj despre traditii culinare de prin toata lumea, iar fasolea asta era pregatita de o bunicuta din Cipru. Mi-a placut asa mult sa o vad pe venerabila doamna gatind ca a fost musai sa o pun in practica.
Ingrediente
300 gr fasole boabe proaspata
1 morcov
1 ceapa mare
1 fir mic telina
2 catei usturoi
120 ml bulion
2 rosii foarte coapte
1/2 legatura patrunjel
2-3 linguri ulei masline
sare, piper
chili
- Punem la calit in uleiul incins ceapa tocata marunt, telina tocata si morcovul taiat jumatati de rondele. Cand se inmoaie ceapa adaugam usturoiul strivit si mai calim 1 minut.
- Stingem totul cu bulion si apoi adaugam rosiile decojite taiate cubulete mici (sau mixate in blender). Adaugam fasolea si cca 4 cani de apa. Punem sare si piper dupa gust si eventual putin chili daca doriti mancarica picanta. Lasati la fiert la foc mediu cam 40-50 minute, pana fasolea e fiarta bine.
- Cu cca 10 minute inainte de a fi gata mancarea adaugati patrunjelul tocat.
- Serviti calda sau rece, stropita cu putin ulei de masline, cu ceapa rosie si paine proaspata.
Calim legumele
Fierbem mancarica