Oua ochiuri cu ansoa

Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple

V-ati trezit? Micul dejun e gata!

Cand eram mica bunica mea nu ma lasa sa ies din casa fara sa mananc doua ochiuri si o cana de lapte. Devenise un ritual. Asta era garantia ei ca nu lesin de foame in timpul zilei. Stia ea ca pana seara nu ma mai vede ;) Ceea ce nu stia e ca mancam pe la vecini tot ce imi ofereau: gogosi, ciocolata de casa, paine cu ulei si zahar, paine cu untura...

Ingrediente

4 oua
2 fileuri ansoa (in ulei)
1 lingura unt (cca 15 gr)
3 linguri ulei
sare, piper

Portii: 2

  1. La foc mediu, se topeste untul cu uleiul intr-o tigaie pana incepe sa spumege.
  2. Se adauga ansoa taiate marunt. Se prajesc cam 30 secunde.
  3. Se sparg ouale in tigaie si se presara cu piper si sare doar daca e cazul (verifica cat e de sarata ansoa). Se pune capacul pe tigaie si se lasa la prajit 1.5-2 minute, pana albusul e inchegat.
  4. Se ia capacul si cu o lingura se stropesc galbenusurile de cateva ori cu sosul din tigaie.
  5. Se servesc imediat cu paine prajita.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...