Oua ochiuri cu ansoa
Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
V-ati trezit? Micul dejun e gata!
Cand eram mica bunica mea nu ma lasa sa ies din casa fara sa mananc doua ochiuri si o cana de lapte. Devenise un ritual. Asta era garantia ei ca nu lesin de foame in timpul zilei. Stia ea ca pana seara nu ma mai vede ;) Ceea ce nu stia e ca mancam pe la vecini tot ce imi ofereau: gogosi, ciocolata de casa, paine cu ulei si zahar, paine cu untura...
Ingrediente
4 oua
2 fileuri ansoa (in ulei)
1 lingura unt (cca 15 gr)
3 linguri ulei
sare, piper
Portii: 2
- La foc mediu, se topeste untul cu uleiul intr-o tigaie pana incepe sa spumege.
- Se adauga ansoa taiate marunt. Se prajesc cam 30 secunde.
- Se sparg ouale in tigaie si se presara cu piper si sare doar daca e cazul (verifica cat e de sarata ansoa). Se pune capacul pe tigaie si se lasa la prajit 1.5-2 minute, pana albusul e inchegat.
- Se ia capacul si cu o lingura se stropesc galbenusurile de cateva ori cu sosul din tigaie.
- Se servesc imediat cu paine prajita.