Oua ochiuri
Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou
Daca va plac ochiurile cu albusul perfect inchegat si galbenusul moale atunci o sa va placa aceasta metoda de a le pregati. Ouale ochiuri ies la fel de fiecare data, fara miros de prajeala in bucatarie si folosind o cantitate minima de ulei. Le-am servit cu ardei confit si paine prajita.
Acesta a fost micul dejun de Valentine's Day. Cum anul acesta nu am avut timp sa pregatesc cina pentru Ziua Indragostitilor, am vrut ca macar micul dejun sa fie special.
Ingrediente
1-2 oua
1/2 lingura ulei
sare, piper, chili
Portie: 1
- Este necesar sa folositi tigaie antiaderenta (care nu lipeste) pentru aceste ochiuri, deoarece nu se va folosi mult ulei si nici foc mare, deci exista riscul sa se prinda daca tigaia nu e antiaderenta. Pentru 1-2 oua este suficienta o tigaie de 16-20 cm. Se unge tigaia cu ulei.
- Se pune pe ochiul mic al plitei, la foc mic, si se sparg ouale in ea. Dupa gust, le presarati cu sare, piper proaspat rasnit si fulgi de chili.
- Se lasa ouale pe foc mic pana albusul de pe fund e perfect inchegat (alb), adica nu se mai vede fundul tigaii prin el. Deasupra, albusul nu va fi inchegat si e ok asa. Dureaza cam 3 minute. Nu grabiti acest proces, nu cresteti focul ca sa se inchege prea tare, vrem sa avem doar o pelicula subtire pe fund inchegata.
- Mutati tigaia in cuptorul preincalzit la 160C timp de 3.5 - 4 minute.
- Scoateti tigaia si cu ajutorul unei palete treceti pe sub oua si le impingeti pe farfurie. Gata! Le-am servit cu adei confit si paine prajita.
Se sparg ouale in tigaie
Albusul incepe sa se inchege...
... si mai mult...
... pana nu se mai vede tigaia prin el (acum intra la cuptor)
Dupa 3.5 minute la cuptor
Oua ochiuri