Oua ochiuri

Retete pentru Mic Dejun Retete cu ou

Reteta Oua ochiuri

Daca va plac ochiurile cu albusul perfect inchegat si galbenusul moale atunci o sa va placa aceasta metoda de a le pregati. Ouale ochiuri ies la fel de fiecare data, fara miros de prajeala in bucatarie si folosind o cantitate minima de ulei. Le-am servit cu ardei confit si paine prajita.

Acesta a fost micul dejun de Valentine's Day. Cum anul acesta nu am avut timp sa pregatesc cina pentru Ziua Indragostitilor, am vrut ca macar micul dejun sa fie special.

Ingrediente

1-2 oua
1/2 lingura ulei
sare, piper, chili

Portie: 1

  1. Este necesar sa folositi  tigaie antiaderenta (care nu lipeste) pentru aceste ochiuri, deoarece nu se va folosi mult ulei si nici foc mare, deci exista riscul sa se prinda daca tigaia nu e antiaderenta. Pentru 1-2 oua este suficienta o tigaie de 16-20 cm. Se unge tigaia cu ulei.
  2. Se pune pe ochiul mic al plitei, la foc mic, si se sparg ouale in ea. Dupa gust, le presarati cu sare, piper proaspat rasnit si fulgi de chili.
  3. Se lasa ouale pe foc mic pana albusul de pe fund e perfect inchegat (alb), adica nu se mai vede fundul tigaii prin el. Deasupra, albusul nu va fi inchegat si e ok asa. Dureaza cam 3 minute. Nu grabiti acest proces, nu cresteti focul ca sa se inchege prea tare, vrem sa avem doar o pelicula subtire pe fund inchegata.
  4. Mutati tigaia in cuptorul preincalzit la 160C timp de 3.5 - 4 minute.
  5. Scoateti tigaia si cu ajutorul unei palete treceti pe sub oua si le impingeti pe farfurie. Gata! Le-am servit cu adei confit si paine prajita.

Se sparg ouale in tigaie

Se sparg ouale in tigaie

Albusul incepe sa se inchege...

Albusul incepe sa se inchege...

... si mai mult...

... si mai mult...

... pana nu se mai vede tigaia prin el (acum intra la cuptor)

... pana nu se mai vede tigaia prin el (acum intra la cuptor)

Dupa 3.5 minute la cuptor

Dupa 3.5 minute la cuptor

Oua ochiuri

Oua ochiuri

Comentarii (2)

 

Mihai  acum 7 ani - 28 Februarie 2017 09:36  

Eu nu pun ochiurile la cuptor dar, cu o lingura, iau din uleiul incins si-l torn peste galbenusuri de cateva ori, pana ce pelicula de albus de pe ele se incheaga. Sau pun pe tigaie un capac de sticla si urmaresc cum se incheaga albusurile, galbenusurile ramanand moi. Sau intorc ouale in tigaie cu galbenusul in jos pentru cateva secunde, cu grija sa nu il sparg.
 

Ioana  acum 7 ani - 28 Februarie 2017 10:05  

exact, Mihai, fac si eu aceasta varianta de ochiuri prajite, care implica o cantitate mai mare de ulei. Imi place sa dau focul la mare sa se "infoaie" si sa se arda usor albusul dedesubt. O sa pun si varianta asta, e cea mai buna cu rosii de gradina.
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...