Paste cu broccoli si pecorino
Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Minunat de simple si bune!
Ingrediente
200 gr paste scurte (tip scoici; am folosit gnocci de la Barilla)
1 capatana de broccoli (cca 350 gr buchetele)
1 catel usturoi
2 fileuri ansoa
1/2 lamaie bio
30 gr branza tare de oaie (tip pecorino; sau cacio e pepe)
5 linguri ulei masline extravirgin
sare, piper negru, fulgi de chili
Portii: 2-3
- Broccoli se desface buchetele si se fierbe pe abur pana e usor mai facut decat al dente (10 minute l-am lasat eu in Thermomix).
- Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet (in multa apa cu sare).
- Se toaca cu cutitul, cate de marunt puteti, broccoli. Se trece de mai multe ori cu cutitul peste el ca sa se marunteasca bine.
* broccoli se poate marunti si in robot, doar dati cateva pulsuri - Intr-o tigaie larga (minim 25 cm diametrul) se incinge uleiul. Se adauga usturoiul strivit si ansoa tocata marunt si se soteaza 1 minut (pana usturoiul miroase placut si ansoa se dizolva in ulei). Se adauga 1/4 lingurita de chili daca doriti.
- Se adauga broccoli maruntit si se presara putina sare si se rasneste mult piper negru. Se soteaza 2 minute amestecand des, doar cat sa se amesteca bine cu sosul din tigaie. Se stoarce sucul de la 1/2 lamaie peste.
- Se adauga pastele scurse si 50 ml apa in care au fiert. Se rade coaja de la 1/2 lamaie. Se amesteca rapid si des pana pastele sunt acoperite uniform de sos.
- Dregeti de sare si adaugati pecorino ras. Amestecati pana se topeste.
- Puneti pastele pe platou si deasupra razuiti sau taiati fasii de pecorino, daca mai doriti.