Paste cu broccoli si pecorino

Ingrediente

200 gr paste scurte (tip scoici; am folosit gnocci de la Barilla)
1 capatana de broccoli (cca 350 gr buchetele)
1 catel usturoi
2 fileuri ansoa
1/2 lamaie bio
30 gr branza tare de oaie (tip pecorino; sau cacio e pepe)
5 linguri ulei masline extravirgin
sare, piper negru, fulgi de chili

Portii: 2-3

  1. Broccoli se desface buchetele si se fierbe pe abur pana e usor mai facut decat al dente (10 minute l-am lasat eu in Thermomix).
  2. Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe pachet (in multa apa cu sare).
  3. Se toaca cu cutitul, cate de marunt puteti, broccoli. Se trece de mai multe ori cu cutitul peste el ca sa se marunteasca bine.
    * broccoli se poate marunti si in robot, doar dati cateva pulsuri
  4. Intr-o tigaie larga (minim 25 cm diametrul) se incinge uleiul. Se adauga usturoiul strivit si ansoa tocata marunt si se soteaza 1 minut (pana usturoiul miroase placut si ansoa se dizolva in ulei). Se adauga 1/4 lingurita de chili daca doriti.
  5. Se adauga broccoli maruntit si se presara putina sare si se rasneste mult piper negru. Se soteaza 2 minute amestecand des, doar cat sa se amesteca bine cu sosul din tigaie. Se stoarce sucul de la 1/2 lamaie peste.
  6. Se adauga pastele scurse si 50 ml apa in care au fiert. Se rade coaja de la 1/2 lamaie. Se amesteca rapid si des pana pastele sunt acoperite uniform de sos.
  7. Dregeti de sare si adaugati pecorino ras. Amestecati pana se topeste.
  8. Puneti pastele pe platou si deasupra razuiti sau taiati fasii de pecorino, daca mai doriti.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...