Paste cu calamari

Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare

Am aceasta reteta de la un anume Mihai cu care in realitate n-am schimbat nicio vorba. El, un om normal, povestind cu pasiune despre "cea mai buna reteta cu calamari pe care o poti manca in Romania", eu, introvertita, stand cu palaria trasa pe ochi si facandu-ma ca dorm, dar in realitate fiind mult mai atenta la fiecare detaliu al retetei decat interlocutorul lui. Mi-a placut simplitatea retetei, era so me... Si e asa de potrivita pentru vara, o anticipare a vacantei la mare.

Ingrediente

450 gr calamari (medii sau mici)
150 gr paste (fettuccine sau in forma de scoici)
1/4 legatura patrunjel
4 linguri ulei extrvirgin de masline
2 linguri suc de lamaie
coaja rasa de la 1/2 lamaie mica
sare, piper, fulgi de chili

Portii: 2

  1. Se curata calamarii conform instructiunilor de aici. Tuburile se taie inele. Daca aveti calamari gata curatati si taiati, aveti nevoie de 200 gr.
  2. Se pun calamarii intr-un bol si se adauga peste ei coaja si sucul de lamaie, uleiul, patrunjelul tocat fin, sare si chili. Se adauga si putina apa rece cat sa stea calamarii lejer in marinata (cca 50 ml). Se dau la frigider sa se marineze macar 4-6 ore.
  3. Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare conform instructiunilor de pe pachet, dar aveti grija sa le scoateti cu 1-2 minute inainte de a expira timpul.
  4. Se scot calamarii din marinata, scurgandu-se cat mai bine.
  5. Se incinge o tigaie/cratita larga si se adauga calamarii in ea. Se soteaza scurt, cam 1 - 1.5 minute, pana inelele devin albe. Se scot intr-un bol.
  6. Cand pastele sunt aproape de a fi scoase din apa, puneti restul de marinata in tigaia in care ati sotata calamarii. Aduceti marinata la fierbere si in acel moment adaugati pastele scurse.
  7. Fierbeti pastele in marinata inca 1-2 minute, pana nu se mai vede aproape deloc lichid in tigaie. Amestecati des sa se acopere pastele cu sos. Adaugati la final calamarii si putin piper macinat si amestecati iar. Serviti imediat.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...