Paste cu iaurt si urzici

Retete cu iaurt Retete cu paste Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Chiar si Carbonara sunt invidioase pe aceste paste. E nevoie doar de 5 ingrediente principale, simple si ieftine. Sunt mai slab calorice si cu toate astea au un gust sofisticat din cauza urzicilor care aduc un pic din aroma de pamant similara cu cea data de ciupercile de padure sau de trufe. Abia astept sa le incercati.

Ingrediente

200 gr paste lungi (tagliatelle sau spaghetti)
200 gr iaurt grecesc
100 gr urzici (tinere)
2 catei de usturoi
2 linguri ulei
sare, piper negru

Portii: 2

  1. Se rup frunzele urzicilor de pe tulpina (purtati manusi). Se spala bine in cateva ape reci.
  2. Se pune la fiert apa cu sare. Cand clocoteste se adauga urzicile. Se fierb cu capac in jur de 5 minute. Gustati-le, trebuie sa fie fierte. Le scoateti cu o paleta intr-o strecuratoare. Presati-le cu dosul paletei sa iasa apa din ele.
  3. In apa ramasa puneti la fiert pastele conform timpului indicat pe pachet.
  4. Tocati urzicile cu cutitul.
  5. Intr-o tigaie larga adaugati uleiul si usturoiul taiat felii. Se calesc la foc mic timp de 1 minut, pana usturoiul degaja un miros placut. Se adauga urzicile tocate si se soteaza impreuna inca 2 minute, amestecand din cand in cand.
  6. Se trage tigaia de pe foc si se adauga iaurtul si inca 2-3 linguri din apa fierbinte in care fierb pastele. Se amesteca bine, condimentand sosul cu sare si piper negru.
  7. Se adauga pastele scurse si se amesteca iar, gustand de sare.
  8. Se servesc calde cu piper negru proaspat macinat.

Urzicile tocate

Usturoiul si urzicile sotate

Se adauga iaurtul

Se amesteca pastele

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...