Spaghete cu sos de ciuperci

Retete cu ciuperci Retete cu legume Retete de mancaruri cu legume Retete cu paste Retete de post Retete rapide Retete simple

Reteta Spaghete cu sos de ciuperci

Revenim la retetele de post... singurul lucru de care nu sunt sigura, e daca e voie sa se foloseasca vin la gatit in aceasta perioada. Sper ca da, e natural si e folosit intr-o cantitate mica, dar daca nu, doar il omiteti din reteta.

Ingrediente

200 gr spaghete

Sos de ciuperci

500 gr ciuperci champignon
1-2 catei de usturoi
30 ml vin alb sec
2 linguri cu varf sos de rosii spaniol (sau alt sos de rosii)
1 fir rozmarin
1/4 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita pudra de hribi
sare, piper negru
2-3 linguri ulei

Portii: 2

  1. Se curata ciupercile de codite si se taie felii. Se soteaza in uleiul incins, presarate cu sare si piper negru. Se soteaza la foc mare, amestecand din cand in cand. Daca tigaia nu este suficient de larga, le puteti sota in ture.
  2. Cand ciupercile sunt moi si apa de pe ele s-a evaporat, se adauga usturoiul strivit si se soteaza inca 1 minut.
  3. Se stinge cu vin si se lasa pana se evapora.
  4. Se adauga sosul de rosii, cimbrul, rozmarinul si pudra de hribi. Se adauga si 1/3 cana de apa. Se fierbe totul cu capac, pana sosul scade (cca 10 minute).
  5. Jumatate din ciuperci se pun in blender si se mixeaza pana devin pasta. Se amesteca cu restul ciupercilor. Se drege sosul de sare.
  6. In acest timp se fierb spaghetele in multa apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.
  7. Se scurg pastele si se pun peste sosul de ciuperci. Se amesteca bine.
  8. Se servesc stropite cu ulei de masline si parmezan in afara postului. Puteti presara cu "parmezan" vegan, adica cantitati egale de fulgi de drojdie cu alune caju si putina sare macinate in masina de cafea.

Ciupercile sotate

Ciupercile sotate

Fierbem totul

Fierbem totul

Sosul de ciuperci

Sosul de ciuperci

Comentarii (10)

 

mihaela  acum 11 ani - 2 Aprilie 2013 11:27  

Imi plac foarte mult retetele tale si am pregatit multe dintre ele, am avut si succes, fiind laudata de nenumarate ori. Dar spune-mi te rog si mie din ce copac ai cules ciupercile? Vad ca ale tale au codite, nu picioruse, ca toate ciupercile normale! Fetita mea de 4 anisori s-a sesizat cand i-am citit aceasta reteta a ta. Ea a invatat la gradinita ca ciupercile au picioruse (si palarii), nu codite. Vorba ceea: “Ciupercuta-ntr-un picior, ghici ciuperca ce-i!”
 

Silvia Marinescu  acum 11 ani - 2 Aprilie 2013 11:54  

=P~ Foarte bune,multumesc pentru reteta,este binevenita acum in postul pastelui.Astept cu nerabdare si alte retete de post.Multumesc anticipat
 

MariAna  acum 11 ani - 2 Aprilie 2013 12:50  

Ne rasfeti anul acesta cu retete de post. :) Multumim.
 

Annamaria  acum 11 ani - 3 Aprilie 2013 20:57  

pudra de hribi poate fi inlocuita cu ceva? mersi pentru retete! :)
 

Ioana  acum 11 ani - 4 Aprilie 2013 09:36  

nu, doar daca folosesti ciuperci de padure, atunci nu mai e necesara pudra. cineva mi-a zis ca a folosit supa de ciuperci (din plic) in loc de aceasta pudra si a zis ca a iesit super bine.
 

diana chiorean  acum 11 ani - 6 Aprilie 2013 16:08  

mai trimite cite ceva pina acuma toate au fost delicioase! MULTUMESC.acestea sunt super =P~ =P~
 

Cathy  acum 11 ani - 15 Aprilie 2013 12:21  

Foarte bune! :) ;)
 

Stelian Iordache  acum 11 ani - 10 Iunie 2013 17:30  

Super retete
cu voi am invatat sa gatesc ...
Multumesc
 

geta  acum 11 ani - 26 Septembrie 2013 11:31  

SUPER, MULTUMESC, =P~
 

Cristina  acum 8 ani - 15 Aprilie 2016 18:39  

Delicoasaaaa.ma bucur tare mult ca am descoperit aceasta reteta, in special parmezanul vegan .Multumesc :)
 
Lasa un comentariu
Newsletter

Ca sa primesti cele mai noi retete prin email

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...