Paste cu sos de vinete
Retete cu legume Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Puteti pregati acest sos pentru orice fel de paste, nu neaparat tagliatelle cum am folosit eu, merg bine si pastele scurte care vor absorbi sosuletul. Sunt foarte bune si reincalzite.
Ingrediente
1 vanata medie (aprox. 400 gr)
1 rosie mare (aprox. 200 gr)
3 catei mari usturoi
3 linguri parmezan ras + inca putin pentru servit
4 fire patrunjel
3 linguri ulei masline
sare, piper, chili dupa gust
200 gr paste (tagliatelle)
Portii: 2
- Taiati vanata cuburi potrivite, rosia felii mari, iar usturoiul il lasati cu coaja. Puneti toate legumele in tava cuptorului (pe hartie de copt), presarati putina sare peste ele si dati la cuptor la 200C pentru 30 minute.
- Fierbeti pastele in apa cu sare. Strecurati-le si retineti 1 cana din apa in care au fiert.
- Puneti toate legumele coapte (usturoiul decojiti-l) intr-un blender, adaugati restul ingredientelor si mixati pana obtineti o pasta fina.
- Pastele strecurate le puneti intr-o tigaie si turnati sosul peste ele. Amestecati incet adaugand cate putina apa de pe paste. Tineti pe foc pana terminati toata apa.
- Seviti cu parmezan. Puteti presara si cateva nuci prajite in cuptor, sau muguri de pin (pinolli).
Ingredientele pentru sos in blender
Turnam sosul peste paste
Paste cu sos de vinete
Paste cu sos de vinete