Peste la cuptor cu oregano si lamaie
Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
M-am inspirat dintr-o reteta simpla greceasca pentru sardine. Daca gasiti sardine puteti face varianta originala, asezati sardinele condimentate intr-un singur strat in tava si respectati reteta. Se poate prepara si cu alt tip de peste, inclusiv cu somon. Sau... dupa ce condimentati pestele si-l stropiti cu suc de lamaie si ulei il preparati pe gratar, e si asta o varianta gustoasa si sanatoasa.
Ingrediente
6 file peste cu piele (macrou)
1 lamaie
oregano
3 linguri ulei
sare, piper
- Am dezghetat pestele in lapte. L-am scurs si uscat cu servetele de bucatarie ca sa se faca crocant deasupra.
- L-am dat cu sare si piper pe ambele parti. Am presarat oregano, tot pe ambele parti.
- L-am stropit cu suc de lamaie.
- L-am asezat in tava cu hartie de copt cu pielea in sus si l-am stropit si cu ulei.
- L-am dat la cuptor la 220C pentru 15 minute.
- Am servit cu felii de lamaie. Puteti servi si cu o garnitura de cartofi natur.
Pestele cu condimente in tava
Servim cu lamaie