Sprot (sau hamsii) prajit
Retete aperitive Retete gustari (snack) Retete cu peste si fructe de mare Retete ieftine Retete rapide Retete simple
Ce crocanti si buni sunt... ca si la Costinesti... ce vremuri faine :) Merg bine ca snack langa o bere sau ca aperitiv stropiti cu suc de lamaie sau putin mujdei.
Ingrediente
1 kg sprot (sau hamsii)
1 farfurie cu faina
piper
sare
lapte
mult ulei pentru prajit
- Fie ca pestii sunt congelati sau nu ii punem in lapte si ii lasam acolo minim 15 minute sau pana sunt decongelati. Ii spalam apoi in mai multe ape.
- Trecem pestii prin faina amestecata cu mult piper. Se scutura bine excesul de faina de pe ei.
- Intr-o tigaie adanca incingem mult ulei. Punem un pestisor in ulei si daca acesta sfaraie, uleiul e suficient de incins.
- Prajim pestii in ulei cam 3 minute. Se prajesc in 2-3 ture ca sa nu fie prea multi in tigaie si sa scada temperatura uleiului.
- Se scot pestii pe servetele de bucatarie sa se absoarba excesul de ulei.
- Cand toti pestii sunt prajiti ii mai puneti inca o data in tigaie la prajit pentru 1 minut, acum ii puteti pune toti o data. Aceasta dubla prajire ii va face mai crocanti.
- Ii scoateti tot pe servetele de bucatarie sa se absoarba excesul de grasime si apoi presarati sare peste ei.
- Servitit stropitit cu lamaie sau cu mujdei de usturoi.
Trecem pestii prin faina
Ii prajim in ulei
Absorbim uleiul in exces
Comentarii (62)
Ultimele comentarii
Diana acum 9 ani - 26 Decembrie 2014 22:29
Sunt singura nebuna care sta sa curete fiecare pestisor in parte? Ii scot fiecaruia capul si intestinele, abia apoi ii gatesc. Nu as putea sa-i mananc asa :DIoana acum 9 ani - 27 Decembrie 2014 10:04
daca nu poti sa-i manaci altfel nu esti nebuna, faci ceea ce trebuie sa faci :) stiu multi care curata ciupercile, care nu mananca coaja cartofilor...simion acum 9 ani - 27 Februarie 2015 08:45
Ieri am luat asa ceva si abia astept sa-i prajesc mai ales ca am doua beroase,merg foarte bine amandoua !!!Ioana acum 9 ani - 27 Februarie 2015 14:14
perfect merg!Nanu Marius acum 9 ani - 11 Iunie 2015 22:11
In reteta spuneti sa spalam in nush cate ape pestele, in imagini vad cum il baga din lapte direct in faina.....Ioana acum 9 ani - 12 Iunie 2015 09:35
se spala de lapte. pestii din spate nu au fost inca spalati, i-am pus in poza sa se vada ca stau in lapte inainte.dan acum 9 ani - 27 Iulie 2015 13:40
de ce tii hamsia in lapte inainte?Ioana acum 9 ani - 27 Iulie 2015 14:00
ca sa dispara eventualele mirosuri (mai ales daca sunt congelate). doar daca ai hamsii proaspete nu le lasi in lapte.gelu acum 7 ani - 29 Iunie 2017 15:58
Daca vrei sa scapi de miros,bagi pestii in apa si o lingura de otzet de mere ii lasi asa 15-20 min dupa care ii prajestiXman acum 3 ani - 30 Mai 2021 12:41
Merg la Kaufland Hd ,vad in lada frigorifica pestisori,pe eticheta scrie Hamsii,ajung acasa le prajesc si imi dau seama ca de fapt am cumparat Sprot care are un miros mai puternic,am luat o mica Tzeapa,dar asa invatam din greseli,alta data nu mai cumparam !Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email