Peste la gratar
Retete cu peste si fructe de mare Retete cu putine calorii Retete pentru gratar Retete simple
Visul meu s-a implinit! In sfarsit am un gratar pe balcon. Nu va minunati si sa stiti ca nu-mi afum vecinii, balconul da spre padure, e o zona minunata, numai buna de gratareli. Si apoi, toata lumea face ca si mine, anul trecut m-au inebunit cu mirosul de gratar in fiecare weekend. E timpul sa-mi iau revansa. ;)
Dupa pulpele dezosate la gratar, pestele imi place cel mai tare. Ieri am avut pastrav, proaspat prins de la pastravarie. Asta face diferenta, cred ca nu trebuia sa-i fac nimic, doar sa-l arunc pe gratar si tot iesea bun.
Ingrediente
6 pastravi a cca 200 gr fiecare
1 legatura patrunjel
2 lamai
12 lingurite ulei masline
1 lingura unt
sare, piper
Portii: 3
- Crestam pastravii pe fiecare parte la distanta de 1-2 degete (tineti cutitul un pic inclinat, merge mai usor). Ii trecem apoi sub un jet de apa si ii uscam bine cu servetele de hartie.
- Ii umplem pe fiecare cu cca 5 fire patrunjel si 1/2 felie de lamaie taiata bucati mici.
- Ungem pastravii cu cate 1 lingurita ulei pe fiecare parte. Presaram sare si piper din belsug pe ambele parti.
- Lamaia ramasa o taiem in 6.
- Punem pastravii in grillul special pentru prajit peste.
* imi place foarte tare fiindca nu lasa sa se prinda pielea de gratar si la sfarsit pestii vor arata mai bine decat daca nu utilizati acest instrument. - Deasupra pestelui, pe toata lungimea asezati bucatele mici de unt.
- Asezati pestii pe gratarul incins si lasati sa se faca cca 12 minute pe prima parte. In jurul lor asezam si feliile de lamaie.
* timpul de prajire difera in functie de marime, pielea pe partea prajita trebuie sa fie rumena si crocanta cand ii intoarceti. - Intoarceti-i si lasati sa se faca si pe cealalta parte cca 8 minute.
- Serviti pe pat de salata verde cu cate o felie de lamaie coapta si felii de lamaie proaspata. Ca si garnitura eu prefer cartofii natur.
Ingredientele
Crestam pestele
Crestam pestele
Il umplem cu patrunjel si lamaie
Il condimentam si il punem in grillul special
Pe gratar cu putin unt deasupra
Prajim si pe cealalta parte
Comentarii (33)
Ultimele comentarii
Catina Mavru acum 14 ani - 24 Octombrie 2010 21:15
Reţeta e bună. Dar cum foloseşti cartofii "ca şi garnitură"? Nu-i poţi pune mai simplu, ca garnitură? "Ca şi.." înseamnă "ca şi cum n-ar fi..", un fel de "ca şi garnitura de cartofi (adică în loc de garnitură de cartofi)...punem cartofi"! Măi să fie, cu invenţia asta "lingvistică" de piaţă, asta care strică limba română, încercând, chipurile, să evite cacofonia, chiar dacă ea nici nu există (ca în cazul de faţă). Dar, încă o dată, reţeta e minunată!!! Mulţumesc.cleo acum 13 ani - 11 Aprilie 2011 03:19
Felicitari pt site si pt ceea ce faci! Am dat azi intimplator peste el.N-am incercat inca nimic dar cu siguranta o voi face pt ca multe retete par usoare si rapide(iar nu-mi place sa stau mult in bucatarie:D) si arata f.bine.PS.nu pot crede ce spirit de observatie au unii si ce critici sunt :P
andrea acum 13 ani - 17 Aprilie 2011 03:05
am facut si eu aceasta reteta si a iesit super de bunaAndreea acum 12 ani - 4 Ianuarie 2012 17:46
daca in loc de pastrav am ales cod???costache gigi acum 12 ani - 15 Februarie 2012 09:28
:) =P~ buna!!!!!!! interesant gratarul tau,si eu sufar de acelasi lucru ca nu am gratar la bloc,de unde la-i cumparat? VREUUU SIIIII EEEEEUUUUUU!!!!!! pupalex acum 12 ani - 10 August 2012 21:06
foarte misto si complexa reteta,duminica fac si eulucia acum 12 ani - 9 Septembrie 2012 10:18
peste la gratar....o minunatie,astazi fiind o zi insoritä,cu toate scuzele nu sunt milionarä,dar ies la gradina,am un grill ,asa si asa,dar vafi bine.Acum vreu sä vä fac un pic ,pic ,pic,pofta... .
Rezeta e perfecta,dar uneori si eu mai aduc cäte ceva,astea sunt secrete,..ceva in plus.
Sfaturi.pätite pe propria piele....
Daca pestele e congelat,nu-l decongela la microunde..
Dacä vrei sä mänänci peste ia-ll din congelator de seara.
Dacä vrei sä-l faci krocant,uleiul trebuie sä fie incins.
Mai am si eu de invätat,.va pup din Elvetia
lucia acum 12 ani - 9 Septembrie 2012 10:52
Mai am ceva de adaugat..Aproppo,de Balkon,..Cumperi o folie de aluminium dar sä nu fie ieftina,adicä cät de cät calitate..O intinzi pe masä de circcaa 30 cm,si tot pui strat dupa strat:Trebuie putinä imaginatie,..
O formezi ca o tavä,dupä care te duci la bucatärie iei tava de la cuptor ,iti mai trebuie si doua pietre din curte sau ceva sa pui sub folie..De CE...In momentul cändai pregatit folia si tava trebuie sä faci focul,m´nu..,si folia se sprijina pe ceva.
Din folie faci o tava,o modelezi cum vrei,sii faci mici gaurele pe ici pe colo ca sä se sccurga grasimea.
Nu uita daca esti pe balcon sä stingi focul.Poate fii periculos. :p
Dan Munteanu acum 8 ani - 26 Iulie 2016 17:37
Pestele are o carne care absoarbe toate mirodeniile pe care noi le adaugam... Adica, ele trec prin piele si se duc in carne, dar pielea nu tine cont de mrodenii... Untul te ajuta sa nu arzi pielea prea mult sau stratul de carne... Oricum ar fi... acele inventii de peste pe gratar: suportul din inox numai pentru peste... ar trebui sa ajute foarte mult... (Nu le-am verificat inca, dar sigur voi cumpara..).Oricum, trebuie sa "traduci" pestele pe gratar... Am avut peste mare pe gratar si nu a iesit... pe langa oase era inca crud... Acum am 2 "tilapia" - peste oceanic si maine seara imi celebrez schimbarea prefixului... Sper sa fie ok...
Dan Munteanu acum 8 ani - 26 Iulie 2016 17:45
P.S. Astia prin "Englitera" au carbune in pungi de 1 kg, iar pungile sunt imbibate in solventi de ardere... Dai foc la punga si astepti sa se faca jarul... Si are o aroma de produse petroliere de te doare capul... Pentru maine vreau sa cumpar lemne... sper sa "puta" frumos... sau mai apropiat de realitate... Doar ganditi-va ca va duceti la balta... si face-ti un gratar din lemnele gasite pe malul baltii....Lasa un comentariu
Cele Mai Populare
Salam de biscuiti
Papanasi
Ciocolata de casa
Tocanita de cartofi
Gomboti cu prune
Mancarica de mazare cu carne de pui
Ciorba de perisoare
Supa de pui cu galuste de gris
Aripioare picante KFC
Tocanita din carne de porc
Ca sa primesti cele mai noi retete prin email