Piure de conopida

Retete garnituri Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple

O alternativa la mult iubitul piure de cartofi. Acest piure e extra cremos iar gustul si textura nu se depreciaza daca sta o vreme. Ba din contra, piureul de conopida devine mai matasos dupa ce sta si e reincalzit. Ideal pentru musafirii nepunctuali ;)

Aceasta este varianta revizuita. Prima versiune am postat-o in 2011 si de atunci am reusit sa o imbunatatesc destul de mult.

Ingrediente

1 conopida mica (cca 700 gr)
1 ceapa medie
2 linguri unt (sau 1 lingura unt si 1 lingura smantana acra)
1 fir cimbru
1 lingurita cu varf mustar
1 lingura ulei
sare, piper negru

Portii: 3

  1. Conopida se desface in buchete si apoi se taie felii.
  2. In uleiul incins se adauga ceapa tocata marunt. Se soteaza la foc mic pana ceapa e translucida (cca 15 minute) fara a o lasa sa se rumeneasca deloc.
  3. Se adauga conopida, cimbrul si apa doar cat sa o acopere (cam 2 1/2 cani apa; puteti adauga si putin lapte sa iasa mai alba). Se adauga sare si piper negru macint.
  4. Se aduce la fierbere, apoi se da focul la mic si se fierbe cu capac doar pana conopida e fiarta, dar nu terciuita (incepeti sa o verificati dupa 15 minute).
  5. Se scurge apa de pe conopida si se scoate cimbrul. Se pune conopida intr-un robot si se mixeaza pana e piure (puteti folosi foarte putina apa in care a fiert daca vi se pare ca robotul nu mixeaza usor). Se adauga apoi untul (si smantana) si se continua mixarea inca 30 secunde, pana obtineti o crema fina. Se adauga mustarul si se mixeaza scurt. Se drege piureul de sare.
  6. Se serveste piureul cald alaturi de muschiulet de porc (medalioane) la gratar, carnati proaspeti fripti sau snitele de porc. E bun reincalzit.

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...