Prajitura cu visine
Retete desert Retete cu fructe
Ieri am pregatit la desert o prajitura simpla cu visine, doar ca am adaugat deasupra o crusta cu aroma de scortisoara ca sa o fac mai interesanta si la aspect si la gust. Plus, ghimbirul care l-am pus peste visine da o aroma neasteptata, care se potriveste bine cu restul aromelor din prajitura.
Ingrediente
Aluat
110 gr unt la temperatura camerei
200 gr zahar
300 gr faina
2 lingurite praf de copt
1 varf cutit sare
2 oua
1 esenta vanilie
150 ml lapte
Umplutura
400 gr visine prospete (350 gr daca sunt congelate)
2 lingurite amidon (sau faina)
1/2 lingurita ghimbir pudra
Crusta
100 gr faina
60 gr zahar brun
150 gr unt
1 lingurita scortisoara
- Scoateti samburii din visine. Pudrati-le cu ghimbir si apoi cu amidon.
- Pentru crusta: amestecati toate ingredientele cu mana pana se omogenizeaza totul.
- Pentru aluat: frecati cu mixerul untul cu zahar, apoi adaugati ouale unul cate unul, amestecand dupa fiecare. Adaugati vanilia, apoi faina amestecata cu praful de copt si sarea si la sfarsit incorporati laptele. Veti obtine un aluat consistent.
- Intr-o tava rotunda de diametru 26cm puneti hartie de copt si apoi ungeti-o cu unt, inclusiv pe margini.
- Puneti in tava jumatate din aluat, presarati apoi visinele pe toata suprafata, turnati restul de aluat. Deasupra presarati crusta sub forma de firimituri care sa acopere toata prajitura.
- Dati prajitura cu visine la cuptor, la 190C, pentru 35-40 minute.
* faci testul cu scobitoarea inainte de a o scoate din cuptor, pentru a fi sigur ca e facuta
Aluat
Visine
Strat aluat si apoi visine
Crusta
Prajitura coapta
Prajitura cu visine