Pui cu rozmarin
Retete de mancaruri cu carne Retete cu carne de pui Retete simple
Pui intr-un sos matasos, usor acrisor. Aromele de rozmarin si dafin vor invada toata casa cat timp il pregatiti la cuptor. Garnitura perfecta pentru aceasta mancare: legumele fierte natur sau pe abur, se potrivesc de minune cu sosul.
Ingrediente
8 pulpe inferioare
6 linguri ulei masline (extravirgin, de foarte buna calitate)
5 catei usturoi
2 fire rozmarin
2 foi dafin
1/2 lingurita oregano uscat
50 ml vin alb sec
2 linguri suc de lamaie
1 lingura unt
sare, piper
Portii: 4
- Presarati pulpele cu sare, piper si oregano pe care il strangeti intre degete cand il presarati ca sa se faramiteze bine.
- Intr-o tigaie/tava care merge si la cuptor, se prajesc pulpele pe ambele parti in uleiul incins, pana-si schimba culoarea. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa la prajit 1 minut.
- Se adauga rozmarinul intreg, foile de dafin rupte in doua si 200 ml apa in tava.
- Se da tava la cuptor la 220C pentru 40 minute, pana pulpele sunt facute complet.
- Se scot pulpele din tava si tava se pune pe plita, pe foc mediu. Cand incepe sosul sa fiarba se adauga vinul si se lasa 1 minut sa clocoteasca, ca sa se evapore alcoolul.
- Se adauga sucul de lamaie si se amesteca rapid. Se adauga untul si se amesteca pana acesta este topit. Se lasa sa fiarba sosuletul inca 2 minute. Gustati-l de sare.
* cand amestecati in sos, frunzulitele de rozmarin se vor desprinde de pe tulpina si se vor imprastia in sos; daca cumva aveti la masa pretentiosi care nu agreeaza acele de rozmarin, puteti scoate rozmarinul inainte de a adauga vinul si veti obtine un sos cu aroma de rozmarin, dar fara ace - Se pun pulpele la loc in tava, cu partea rumena in sus. Se stropesc cu sos.
- Se servesc cu cartofi si/sau broccoli fierte natur.
Pulpele scose din cuptor