Salata cu broccoli si dressing cremos cu avocado
Retete cu legume Retete lact-ovo-vegetariene Retete salate
O salata uriasa cu un dressing cremos in care am adaugat un ingredient surpriza care sa-l faca mai savuros, usor "smoky". Puneti alaturi cativa cartofi dulci facuti la cuptor si aveti o cina echilibrata.
Ingrediente
Salata (1 portie)
2 maini de salata asortata (aprox. 30 gr; preferabil sa contina rucola, spanac baby si alte frunze mici)
2 buchetele mari de broccoli
2 linguri cu varf fasole rosie
1/4 ceapa rosie mai mica
sare
Dressing cremos (4-5 portii)
1/2 avocado copt
1 lingura cu varf maioneza
1 lingura ulei de masline
15 gr somon afumat
2 linguri suc de lamaie
sare, piper negru
- Buchetelele de broccoli se plonjeaza in apa care fierbe pentru 2 minute. Se scot si se trec rapid sub jet de apa rece sa opriti fierberea. Broccoli va ramane verde si crocant. Se taie felii.
- Pentru dressing se pun toate ingredientele in robot si se mixeaza crema fina. Se pune sare dupa gust si se rasneste piper negru. Daca ati folosit maioneza facuta in casa atunci va trebui sa adaugati la dressing si putin otet calitativ (maioneza cumparata contine deja otet) sau inca 1 lingura de suc de lamaie. Va rezulta dressing suficient pentru aprox. 4-5 salate. Se poate pastra cateva ore la frigider fara a se oxida.
Cand preparati o portie de salata luati 1 lingura generoasa de dressing crema si amestecati treptat cu 1-2 linguri de apa, sa ramana consistenta cremoasa, dar sa curga usor de pe lingura. - Intr-un bol se pune salata, fasolea, broccoli si ceapa taiata pestisori fini. Se presara putina sare si se amesteca cu mana. Se toarna dressingul moale deasupra si se amesteca pana toata salata e acoperita uniform.
- Se serveste imediat cu o portie mica de cartofi dulci la cuptor preparati dupa reteta de aici.