Spaghete cu sos de ceapa si ansoa

Retete din Italia Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete simple

Ceapa caramelizata usor dulceaga, ansoa sarat, chili picant si verdeturile proaspete... toate acestea peste spaghetele iubite de toata lumea.

Ingrediente

250 gr spaghetti
2 cepe mari (cca 400 gr)
3 catei usturoi
5 ansoa (conservate in sare sau ulei)
15 rasnite chili fulgi
1/4 legaturica patrunjel
4 fruze busuioc
5 linguri ulei masline
sare, piper

Portii: 4

  1. Taiati ceapa felii subtiri. Incingeti intr-o tigaie uleiul si adaugati ceapa. Caliti la foc mediu si amestecand des pana ceapa se inmoaie. Dati apoi focul la minim si lasati ceapa sa se caramelizeze, cca 30 minute, amestecand rar.
  2. Puneti spaghetti la fiert in multa apa cu sare si fierbeti conform instructiunilor de pe pachet.
  3. Ansoa daca sunt in ulei le scurgeti bine, daca sunt in sare le puneti in apa rece pentru minim 30 minute (schimbati apa de cateva ori). Tocati marunt ansoa, aproape ca o pasta.
  4. Cand ceapa are o culoare maronie-aurie, adaugati usturoiul taiat felii si caliti inca 1 minut. Adaugati apoi chili si ansoa si amestecati pana ansoa se dizolva in ulei, cca 2 minute. Stingeti focul.
  5. Scurgeti pastele de apa, dar retineti jumatate de cana din apa in care au fiert. Adaugati-le peste sosul de ceapa, adaugati si patrunjelul si busuiocul tocate marunt, cam 3 prize de piper si sare dupa gust. Turnati apa de pe paste si amestecati bine.
  6. Seviti imediat presarat cu parmezan.

Prajim ceapa

Adaugam usturoiul, chili si ansoa

Adaugam pastele si verdeturile

Spaghete cu sos de ceapa si ansoa

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...