Sparanghel la gratar cu susan

Retete garnituri Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete de post Retete pentru gratar

Se apropie! Cum cine? Sezonul de sparanghel. Mai si iunie sunt lunile sparanghelului.

Acesta este un mod gustos de a prepara sparanghelul tanar (cel care e subtire cat degetul mic si are o culoare verde crud). Nu fiindca sparanghelul subtire e neaparat mai gustos decat cel gros, dar se face mai repede pe gratar. Cel mai gros prefer sa-l coc in cuptor.

Se poate prepara si pe gratarul cu carbuni, in acest caz doar infigeti mai multe bucati de sparanghel pe cate doua frigarui ca sa nu cada printre grilele gratarului si ca sa le intoarceti mai usor (cum se vede in poza aceasta). Poate fi servit alaturi de puiul teriyaki, chiftelele de somon sau un ou posat. Daca va ramane sparanghel la gratar, desi ma indoiesc, il puteti folosi in aceasta fritatta (doar sariti pasul 3 fiindca sparanghelul e gatit).

Ingrediente

1 manunchi de sparanghel tanar (cca 15-20 fire)
1 lingura ulei
1 lingura sos de soia (slab sarat)
1/4 lingurita ulei de susan
1 catel de usturoi
1 lingura rasa seminte de susan
piper negru, sare de mare

Portii: 2

  1. Se taie partea de jos lemnoasa a sparanghelului. Daca e cu adevarat tanar nu va avea asa ceva, dar verificati-l totusi.
  2. Pe un platou larg se amesteca sosul de soia, cu uleiul, uleiul de susan si usturoiul strivit. Se rasneste piper negru. Se amesteca sparaghelul prin acesta marinata si se lasa sa stea pana faceti restul pasilor.
  3. Intr-o tigaie mica, fara adaos de grasime, se prajeste susanul pana prinde un pic de culoare.
  4. Se incinge tigaia grill timp de 5 minute, la foc mare.
  5. Se aseaza  sparanghelul pe tigaie si se coace timp de 8-10 minute, intorcandu-le in acest timp ca sa se faca de jur imprejur. Sparanghelul va prinde usoare urme de gratar.
  6. Se scoate sparanghelul pe farfurie si se presara cu susan si sare de mare. Se serveste imediat.

Sparanghel cu marinata

Sparanghel pe gratar

Sparanghelul e gata

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...