Supa crema de sparanghel
Retete cu legume Retete cu putine calorii Retete rapide Retete simple Retete de supe si ciorbe
O supa inspirata de prea scurta vacanta in Istria.
Vedeti si voi un pattern in ultimele retete? Mancarea mea e alb-verde de la lasagna cu spanac incoace!
Ingrediente
450 gr sparanghel proaspat (sau congelat)
1 ceapa mare
2 tulpini de telina
2 catei de usturoi
350 ml supa de pui
1 lingura cu varf iaurt (grecesc)
2 linguri ulei
sare, piper negru
Crutoane cu parmezan
felii de bagheta (multicereal)
ulei de masline
parmezan razuit
Portii: 3
- Se calesc in uleiul incins ceapa tocata marunt si telina taiata felii pana ceapa e moale. Se adauga usturoiul felii si se mai caleste 1 minut.
- Se adauga supa de pui, putina sare si piper negru si se fierbe 5 minute cu capac.
- In acest timp taiati sparanghelul segmente, retinand insa separat varfurile cu inflorescente.
- Se adauga tulpinile de sparanghel in oala si se continua fierberea cu capac inca aprox. 10 minute. Verificati sa fie fiert sparanghelul, un pic mai moale decat atunci cand il consumati intreg.
- Mixati continutul oalei in blender pana obtineti o crema fina. Dregeti supa crema de sare si piper.
- Puneti supa crema inapoi in oala si aduceti la fierbere. Stingeti focul. Adaugati varfurile, puneti capacul si lasati sa stea asa cam 5 minute. Adaugati iaurtul (dizolvat inainte cu 3-4 linguri supa fierbinte) si omogenizati.
- Crutoane: prajiti feliile de bagheta in cuptor sau in prajitorul de paine. Imediat ce le scoateti, stropiti-le cu ulei de masline si presarati-le cu parmezan razuit si piper negru.
- Serviti supa calda cu crutoane cu parmezan.
Legumele fierte
In supa mixata adaugam varfurile sparanghelului