Tagliatelle cu creveti si dovlecei
Retete de mancaruri cu carne Retete cu paste Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
Efort minim, rezultat maxim este sloganul acestei retete. Cu siguranta este o reteta cu care va veti impresiona prietenii gurmanzi.
Ingrediente
150 gr tagliatelle
10-15 creveti
1 dovlecel mic si tanar
2 catei usturoi
1 fir salvie
1/4 legaturica patrunjel (sau 1 fir verdeata fenicul salbatic)
5 rasnite chili (sau dupa gust)
2 linguri ulei masline
sare, piper
Unt cu sofran
50 gr unt gras (80%)
50 ml vin alb sec
coaja rasa de la 1/2 lamaie
1 pliculet sofran (0.12 gr)
Portii: 2
- Se curata crevetii de capete si cozi. "Cojile" de pe creveti se clatesc in apa, se scurg bine si se pastreaza pentru untul cu sofran. Crevetii curatati se clatesc si ei in apa rece si se absorb bine cu servetele de hartie.
- Intr-o craticioara se topeste untul la foc mic. Se adauga apoi "cojile" crevetilor, coaja de lamaie, sofranul, vinul si foarte putina sare. Se fierbe totul la foc mediu cca. 10 minute. Se strecoara untul si se pastreaza fierbinte pana veti avea nevoie de el.
- Se pune multa apa cu sare la fiert. Cand incepe sa fiarba se pun tagliatellele si se fierb dupa instructiunile de pe pachet.
- Cat fierb pastele se incinge uleiul de masline. Se adauga in ulei putin chili, piper negru proaspat macinat si usturoiul strivit. Se amesteca rapid si cand usturoiul incepe sa miroasa adaugati dovleceii taiati felii subtiri. Sotati dovleceii, amestecand des, la foc, mediu pana se inmoaie un pic (cca 2 minute). Adaugati crevetii si sotati in continuare pana devin roz (inca 2 minute).
- Adaugati pastele scurse, salvia intreaga, patrunjelul tocat foarte foarte marunt, sare dupa gust si amestecati rapid. Adaugati apoi untul cu sofran si continuati sa amestecati pana pastele absorb sosul.
- Dregeti pastele de sare si piper. Serviti imediat.
Sotam dovlecelul cu usturoi
Adaugam crevetii
Adaugam pastele si amestecam
Untul cu sofran
Adaugam untul aromat si verdeturile