Chec cu verdeturi
Retete aperitive Retete cu branza Retete cu ou Retete de Pasti Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Un chec potrivit ca sa salutam primavara.
Ingrediente
240 gr faina alba
4 oua (nu foarte mari)
150 ml lapte
100 ml ulei
150 gr cascaval (de capra)
2 morcovi mici (cca 100 gr)
1/2 legatura patrunjel
3 fire ceapa verde
2 fire marar
1 fir mic tarhon
1 plic praf de copt (10 gr)
1 lingurita sare
1/4 lingurita piper negru macinat
putin unt sau ulei (pentru uns tava)
- Se cerne faina cu sarea, piperul si praful de copt.
- Se dau morcovii pe razatoare. Se toaca toate verdeturile cat mai fin (de la ceapa verde doar cozile verzi, nu si partea alba). Se da pe razatoare cascavalul.
- Intr-un bol se bat bine de tot ouale (puteti folosi mixerul). Se adauga jumatate din lapte. Se adauga jumatate din faina si se amesteca cu telul. Se adauga restul de lapte si apoi restul de faina.
- Continuati sa amestecati cu telul in timp ce turnati uleiul, pana il incorporati pe tot.
- Adaugati morcovii, verdeturile si cascavalul si amestecati cu o lingura pana la omogenizare.
- Turnati amestecul de chec intr-o tava (de 25 x 10 cm) unsa cu unt sau ulei. Nivelati cu lingura.
- Coaceti checul la 180C timp de 45 minute.
Verdeturi, morcov si cascaval ras
Aluatul
Aluatul dupa incorporarea
Aluatul in tava
Checul copt
Chec cu verdeturi