Chec simplu
Retete desert Retete cu ou Retete la cuptor Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
Timp de gatit n-am prea avut saptamana aceasta, insa intotdeauna este timp pentru un chec simplu. Reteta o am de cativa ani de la Malvi din Germania, care are astfel de retete simple la indemana, pentru a face mici placeri dulci familei.
Cosistenta acestui chec imi aminteste de cea a checului cumparat. Fiindca miezul pare des, fara a fi insa clicos sau greu... la cel cumparat m-am intrebat adesea ce afanatori, stabilizatori, coloranti si alte E-uri au folosit de au obtinut acea consistenta, care mai si rezista zile intregi pe raft fara sa sa usuce... cam asta e si cazul checului de fata... dar din fericire, folosind doar ingrediente naturale, ingrediente ale caror nume le putem pronunta ;)
Ingrediente
4 oua
200 gr zahar
1 plic zahar vanilat
220 gr faina
1/2 plic praf de copt
200 ml smantana naturala pentru frisca
3 lingurite cu varf cacao
2 linguri rom
- Se bat cu mixerul ouale si zaharul timp de 2 minute.
- Se adauga faina si praful de copt si se amesteca usor cu un tel.
- Smantana se bate pana frisca sta pe tel. Se incorporeza frisca in 3 transe in aluat, amestecand usor cu telul, sa nu se lase.
- Se unge cu ulei sau unt o tava de chec (de 25 cm lungime si 10 cm latime) si se tapeteaza cu faina. Se toarna jumatate din compozitia de chec in tava. Se bate tava de masa sa se aseze aluatul.
- In restul de aluat se incorporeaza cacaoa si romul.
- Se pune aluatul cu cacao in centrul celui simplu. Se trece cu cutitul prin aluat si apoi se bate tava de masa sa se aseze cat mai bine.
- Se coace checul la 160C, timp de 50 minute.
Aluatul pentru chec
Aluatul in tava