Piure de cartofi cu ulei de masline si tarhon
Retete cu cartofi Retete garnituri Retete fara gluten Retete lact-ovo-vegetariene Retete simple
O noua reteta inspirata de mesajele voastre. Pe Facebook, Otilia mi-a spus ca adora tarhonul in piureul de cartofi si imediat mi-a rasarit in minte aceasta varianta: cu ulei aromat in loc de unt, iese la fel de pufos. Langa ce am servit acest piure? V-am lasat un indiciu pe vas ;)
Ingrediente
750 gr cartofi fainosi (pentru piure; cam 6 cartofi medii)
35 ml ulei de masline aromat cu tarhon
1 catel de usturoi
minim 100 ml lapte (cald)
sare, piper negru macinat
Portii: 3
- Se pun cartofii cuburi la fiert in apa in care adaugati putina sare. Cand sunt fierti se scurg si se strivesc cu instrumentul referat (mie imi place sa ii trec prin presa).
* puteti substitui parte din cartofi cu buchetele de conopida sau telina; ambele se potrivesc cu aroma tarhonului - Adaugati uleiul si usturoiul strivit si amestecati bine cu o furculita. Adaugati laptele si amestecati aproape ca si cand ati bate ouale (cu miscari sus-jos), astfel incat cartofii se vor "infoia" si piureul va deveni mai pufos. Daca il doriti mai moale puteti adauga inca putin lapte fata de cantitatea indicata in reteta.
- Rasniti piper negru si gustati piureul, verificand daca mai aveti nevoie de sare. Piureul e bun cald.