Spaghete cu branza si piper negru

Retete cu branza Retete din Italia Retete cu paste Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple

Cea mai simpla reteta de paste, cu doar 4 ingrediente care se amesteca impreuna. Este o reteta tipica din zona Romei, "cacio e pepe", care e inca o dovada ca "less is more".

Ingrediente

150 gr spaghete
75 gr pecorino romano
1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
1 lingura ulei de masline

Portii: 2

  1. Puneti spaghetele la fiert in multa apa cu sare. Fierbeti-le conform timpului de pe pachet.
  2. Intre timp razuiti prin razatoarea mica branza pecorino. Adaugati piperul (macinat mai grosier daca se poate) si amestecati. Retineti 1 lingura cu varf din acest amestec (o sa-l folositi la decorare).
  3. Cand pastele sunt fierte, retineti 50 ml apa de pe paste intr-o cescuta.
  4. Scurgeti pastele si puneti-le la loc in oala in care au fiert (e ideala fiindca e fierbinte, plus nu mai spalati un vas).
  5. Turnati peste spaghete apa de pe paste si uleiul. Amestecati rapid. Adaugati branza cu piper si amestecati folosind 2 furculite pana branza e topita (maxim 1 minut).
    * nu adaugati sare, fiindca pecorino e suficient de sarata
  6. Serviti imediat, presarate cu branza retinuta.

Spaghete la fiert

Pecorino si piper proaspat macinat

Spaghete cu branza si piper negru

Ingrediente

Categorii

Utile

Sarbatori

Internationale

Altele...