Spaghete cu rosii cherry
Retete din Italia Retete cu legume Retete cu paste Retete ieftine Retete lact-ovo-vegetariene Retete rapide Retete simple
Ah, miros de vara... Se apropie si noi suntem pregatiti... cu cele mai simple, rapide si savuroase retete ca sa profitam la maxim de ea.
Ingrediente
200 gr spaghete
400 gr rosii cherry
3 linguri ulei
1 lingura rasa unt
1 lingura pasta de rosii
1 lingurita crema de otet balsamic
1 lingurita cu varf zahar brun
frunze de busuioc
branza tare (gen parmezan; optional)
sare, piper
Portii: 2-3
- Se pun pastele la fiert in multa apa cu sare, conform instructinunilor de pe pachet.
- Rosiile se taie in doua cu un cutit zimtat.
- Se amesteca pasta de rosii cu 2 linguri ulei, 3 linguri apa si zaharul brun. Se toarna peste rosii si se amesteca.
- Se incing 1 lingura de ulei si untul intr-o tugaie larga. Se adauga rosiile, avand grija sa le intoarceti pe toate cu taietura in jos. Se da focul la mic si se fierbe timp de 5 minute. Se presara rosiile cu sare si piper negru.
- Se adauga crema de otet balsamic dizolvata in 2 linguri de apa. Se amesteca usor (veti vedea ca sosul se ingroasa) si se lasa inca 2 minute pe foc. Se gusta sosul de sare si zahar.
- Se scurg pastele si se pun in tigaia cu sos. Se adauga cateva frunze de busuioc rupte. Se amesteca bine timp de 1 minut, astfel incat tot sosul sa se lipeasca de paste.
- Se servesc imediat, presarate cu branza daca doriti.
Rosiile cherry cu taietura in jos
Adaugam otetul balsamic
Adaugam spaghetele
Amestecam