Spaghete cu scoici
Retete din Italia Retete cu peste si fructe de mare Retete rapide Retete simple
A inceput sa-mi fie dor de mare...
Ingrediente
300 gr spaghete
1 kg scoici (vongole)
4 catei usturoi
50 ml vin alb sec
1/4 lingurita fulgi de chili (sau dupa gust)
1/4 legatura patrunjel
3 frunze mari de busuioc
1 lingura suc de lamaie
3 linguri ulei masline
Portii: 3
- Scoicile se tin in apa rece cu putina sare pana aveti nevoie de ele. Se spala jub jet de apa si apoi se verifica fiecare (cele deschise se arunca). Se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
- Intr-o oala mare se pun pastele la fiert cu multa apa si sare. Se fierb conform instructiunilor de pe pachet.
- Intr-o tigaie larga se inchinge uleiul si se caleste usturoiul pana devine usor auriu si incepe sa miroasa. Se adauga fulgii de chili si se mai caleste totul 10 secunde. Se adauga jumatate din patrunjelul tocat si scoicile. Se adauga vinul. Se da focul la mare, se amesteca bine si cand continutul tigaii incepe sa fiarba se pune capacul. Se fierbe inabusit timp de 3 minute. Se scutura tigaia de 2-3 ori in acest timp. Se verifica scoicile, sa fie toate deschise larg. Se ia capacul de pe tigaie cand sunt complet deschise. Cele care nu s-au deschis nu se mananca.
- Se strecoara scoicile.
- Sucul de pe ele se pune inapoi in tigaie, se adauga sucul de lamaie si se lasa la fiert pana scade la jumatate.
- In acest timp, daca doriti, puteti scoate carnea, lasand doar cateva in cochilie, pentru decor. Eu am curatat jumatate din scoici.
- Cand sosul a scazut, se adauga scoicile inapoi in tigaie. Se adauga pastele scurse si restul de patrunjel si busuioc tocat. Se amesteca bine timp de 1 minut, astfel incat pastele sa absoarba sosul. Se gusta de sare si se adauga daca e nevoie.
- Se servesc imediat.
Scoicile inabusite s-au deshis
Scoicile inapoi in sosul redus